Haberler

Çorum: Çorum'da Yerel Yönetimler

Çorum'a Sürüler Halinde Gelen Göçmen Kuşlar Vatandaşları Tedirgin Ederken Çorum Belediyesi Kuşları Kentten Uzaklaştırmanın Yollarını Arıyor.

Çorum'a sürüler halinde gelen göçmen kuşlar vatandaşları tedirgin ederken Çorum Belediyesi kuşları kentten uzaklaştırmanın yollarını arıyor.

Çorum Belediyesi olarak kuşlarla ilgili çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Belediye Başkan Vekili Arif Erdal, kuş gözlem toplulukları ve uzmanlarla görüşmelerin devam ettiğini, uzmanlardan alınan bilgilere göre hareket edileceğini söyledi. Geçen yıl ağaçlara kuş kovucu cihazların takıldığını hatırlatan Belediye Başkan Vekili Arif Erdal, yeni teknolojiyle üretilen kuş kovucu cihaz üzerinde de araştırma ve görüşmelerin devam ettiğini aktardı. Erdal, kalıcı çözüm üzerinde çalıştıklarını ve bunun da zaman gerektirdiğini ifade etti. Belediye olarak araştırmalara devam ettiklerini ve ağaçların çevresinin temizlendiğini kaydeden Erdal, kalıcı çözümün ilde geniş yapraklı, çabuk yetişen ağaç dikimine öncelik verilmesiyle olacağını, okul kampanyalarında, ağaç dikme törenlerinde bu tür ağaçlara öncelik verilmesinin uzun vadede çözüm olabileceğini bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title