Haberler

Çorum: Çorum'da Yerel Yönetimler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kontrolünde Restore Edilen Çorum Saat Kulesi'nin Onarım Çalışmaları Tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı kontrolünde restore edilen Çorum Saat Kulesi'nin onarım çalışmaları tamamlandı.

Yüklenici firma tarafından yürütülen tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Saim Balcı, saat kulesinin tadilat ve onarımının 4 Aralık 2006 tarihinde tamamlanacağını belirterek, bugünden itibaren kule çevresindeki trafiğin düzenlendiğini söyledi. Çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini aktaran Balcı, resmi bir açılışın gündemlerinde olmadığını ama kulenin gece ışıklandırıldığını ifade etti.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise, tarihi kulenin daha sağlam hale getirilmesi için zemin kısmındaki çimlerin sökülerek yerine kaldırım taşı döşendiğini söyledi. Çim nedeniyle yağışlı havalarda kulenin alt kısmına su gittiğini kaydeden Başkan Atlamaz, bu su nedeniyle kulenin zemininde zayıflama tehlikesi olduğunu bildirdi. Döşenen kaldırım taşıyla kulenin ömrünün 100 yıl daha uzatıldığını dile getiren Atlamaz, çalışmaların tamamlanmasının ardından saat kulesinin yenilenen çehresiyle hizmet sunmaya devam edeceğini belirtti.

Çorum Saat Kulesi 1894 yılında Beşiktaş Muhafızı Yedi Sekiz Hasan Paşa tarafından yaptırıldı. 1982 yılında küçük çaplı bir onarımdan geçirilen 27.5 metre yüksekliğindeki saat kulesinde, değişen mevsim şartları ve çeşitli tarihlerde meydana gelen depremler sonucu çatlama ve oynamalar oluştu. Bu gelişmelerin ardından 2003 yılında Çorum Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında tarihi Çorum Saat Kulesi'nin bakım ve onarımının belediye tarafından yapılması konusunda protokol imzalandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title