Haberler

Çorum: Çorum'da İshal Vakaları

Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul, Kentteki İçme Sularının Bulanık Akmasına Bağlı Olarak İshal Vakalarında Herhangi Bir Artış Olmadığını Bildirdi.

Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul, kentteki içme sularının bulanık akmasına bağlı olarak ishal vakalarında herhangi bir artış olmadığını bildirdi.

Çorum İl Merkezi'nde görülen ishal vakalarında artış olduğunu yönünde bazı mahalli gazetelerde yayınlanan haberler üzerine bir açıklama yapan Fikret Purtul, içme sularının bulanık akması nedeniyle ishal vakalarında artış olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Bazı mahallelerde, içme sularının, belediye ve çeşitli kuruluşlar tarafından yapılan alt yapı çalışmaları nedeniyle bulanık aktığını ancak bunun herhangi bir salgına yol açmadığını anlatan Dr. Purtul, "Sağlık İl Müdürlüğü olarak her hafta şehrin değişik noktalarından bakteriyolojik ve kimyasal su numuneleri alıyoruz. Bu numuneleri Halk Sağlığı Laboratuarı'nda tahlil ettiriyoruz. Bugüne kadar alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. En son dün, kentin 10 değişik bölgesinden su numunesi aldık. Bu tahlilin sonucu henüz elimize ulaşmadı. Önceki numunelere göre suların içilmesinde herhangi bir sakınca yok. İshal vakalarında da herhangi bir artış söz konusu değil" şeklinde konuştu.

İçme suyunun renginde, aşırı klorlama ve toprak karışması nedeniyle bir değişme olabileceğini vurgulayan Purtul, her türlü ihbarı ve iddiayı titizlikle araştırdıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title