Haberler

Çorum: Çorum'da Gıda Uyarısı

Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Fatma Çakır, Gıda Denetimlerini Ramazan Dolayısı ile İftar Sonrası Yapacaklarını Belirterek, Ramazan Ayı Boyunca Üretim ve Son Kullanma Tarihi Olmayan, Üretim Yerinin Yer Almadığı Gıdalar ile Ramazan'da Hareketlenen Ekmek ve Simit Fırınlarında Denetimleri Daha da Sıklaştıracaklarını İfade Etti.

Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Fatma Çakır, gıda denetimlerini Ramazan dolayısı ile iftar sonrası yapacaklarını belirterek, Ramazan ayı boyunca üretim ve son kullanma tarihi olmayan, üretim yerinin yer almadığı gıdalar ile Ramazan'da hareketlenen ekmek ve simit fırınlarında denetimleri daha da sıklaştıracaklarını ifade etti.

Tarım İl Müdürü ve Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Gıda Kontrol ve Denetimler' adlı basın toplantısında kısa bir konuşma yapan Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Fatma Çakır, bakanlık tarafından belirlenen tek denetim kurulu olduklarını ancak yalnız kaldıkları için denetimlerde her bölgeye ulaşamadıklarını belirterek halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Gıda denetimlerinde Çorum halkının da duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Çakır, "Gıda denetimlerinde bizim asıl amacımız ceza yazmak değil, caydırıcılık sağlamaktır. Bu nedenle halkımızdan da gıda denetimlerinde bizlere yardım etmelerini talep ediyoruz" dedi.

Gıda Kontrol Şube Müdürü Fatma Çakır, Ramazan nedeniyle insanların tüketim ihtiyacını sömürebilecek Ramazan fırsatçılarının piyasa çıkabileceğini işaret ederek, "Ramazan fırsatçılarına meydan vermeyeceğiz. Ramazan nedeniyle denetimler yoğunlaşarak devam edecek. Çorumlu hemşehrilerimizin alışveriş yaparken dikkatli olmalarını ve fırsatçılara imkan tanımamalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Denetim hizmetlerinin daha verimli hale gelebilmesi için kurumlar ve halkın işbirliği yapması gerektiğinin altını çizen Çakır, vatandaşın ihbar yöntemini iyi çalıştırması gerektiğine işaret ederek, Tarım İl Müdürlüğü'nün 255 52 82 numaralı telefonlarına ihbarda bulunulabileceklerini, seyyar satıcılar tarafından satılan hurma, üzüm ve hoşaflık malzemelerle mücadele etme yetkisinin ise Belediye Zabıtası'nda olduğunu, tüm kurumların üzerlerine düşen hassasiteyi göstermesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayı ile birlikte artan simit üretimine de değinen Fatma Çakır, pekmeze bandırılması gereken simitlerin, pekmez yerine yanmış sekere bandırıldığını, buna müsade edilmesinin ise söz konusu olamayacağını bildirerek simitçilere uyarıda bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Ali Lek ise, insan hayatının vazgeçilmez ihtiyacı olan gıdanın usulüne uygun üretilmediği ve muhafaza edilmediği takdirde insan hayatını tehdit etmede önemli bir yer tutacağını söyledi.

Ramazan ayı nedeniyle gıda sektörü konusunda mesajlar veren Tarım İl Müdürü Ali Lek, insan sağlığını korumanın iki yolu olduğunu, bunların da denetim sistemlerinin etkin çalışması ve tüketicilerin otokontrol yapmaları ile mümkün olduğunu belirterek, bir toplumda tüm bireylerin nihai tüketici olduğunu ifade etti.

Ramazan ayı nedeniyle fırsatçıların türeyebileceğine dikkat çeken Tarım İl Müdürü Ali Lek, "İnsan sağlığını bozmaya sebep olabilecek hiç bir ürün tüketilmemelidir. En iyi denetim yapabilecek kişiler tüketicilerdir. Bu konuda her tüketici denetim vazifesini yerine getirmelidir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title