Haberler

Çorum: Çorum'da "Ab Sürecinde Kobi'ler" Konulu Toplantı

Çorum'da, Avrupa Birliği Sürecinde KOBİ'ler konulu bir toplantı yapıldı.

Çorum'da, Avrupa Birliği Sürecinde KOBİ'ler konulu bir toplantı yapıldı.

Anitta Otel'de yapılan toplantıda Çorum Valisi Hüseyin Poroy, AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kılıç, SMMMO Başkanı Abdullah Ateş, TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Develi, Çorum Şube Başkanı Osman Samsunlu ile çok sayıda sanayici ve işadamı hazır bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Develi, yaklaşık 17 yıldır KOBİ'lere destek veren vakıf olarak, AB sürecinde daha farklı bir yaklaşımla hükümetin çalışmalarına katkı yapmak amacıyla bir çalışma grubu oluşturduklarını söyledi. Temel amaçlarının 30 kişiden oluşan bu grupta yer alanların bilgi ve deneyimlerini hükümete aktarmak olduğunu anlatan Develi, Türkiye'nin, AB ilişkilerini çok önemsediklerini bu ilişkilerin sonuna kadar sürmesini temenni ettiklerini vurguladı. AB sürecinde KOBİ'lerin desteklenmemesi durumunda bu işletmelerin sıkıntı çekeceklerini ifade eden Develi, desteklenmeleri halinde KOBİ'lerin dünyadaki rekabet sürecinden yararlı çıkacaklarına inandığını kaydetti. Konuşmasında, ekonomideki kırılganlığın halen devam ettiğini savunan Develi, önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Çorum Şubesi tarafından küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) uluslararası pazarlara açılması için proje geliştirildiği bildirildi.

TOSYÖV Çorum Şube Başkanı Osman Samsunlu ise, Çorum'da yerleşik ve imalat sanayiinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin uluslararası pazarlara açılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan projenin, AB Merkezi Finans İhale Birimi tarafından uygun görüldüğünü söyledi. 98 bin Euro'luk projenin mali kesintileri ile birlikte 62 bin Euro'ya çekildiğini ve bu rakamın yüzde 90'ının AB tarafından karşılanacağını ifade eden Samsunlu, yüzde 10'luk kısmın da TOSYÖV genel Merkezi ve Çorum Şubesi'nce karşılanacağını kaydetti. Proje kapsamında Çorum'da faaliyet gösteren ve bireysel olarak dış pazarlara açılması riskini karşılamaya gücü yetmeyen KOBİ'lerin mali işgücü ve teknik imkanlarını birleştirerek, zayıf yönlerinin bertaraf edileceğini vurgulayan Samsunlu, böylece riskin KOBİ'ler arasında paylaştırılacağını belirtti.

Projenin 12 ay süreceğini ve seçilecek KOBİ'lerin ihracata yönlendirilmesi için birliktelik sağlanacağını anlatan Samsunlu, ''Bu ilk kez Türkiye genelinde Çorum'da uygulayacak bir proje. Bu konuda Çorum'daki KOBİ'lerin ortak konularda ihracata yönelik birliktelikleri sağlanacak. Amacımız, KOBİ'lerin bireysel olarak dış pazarlara açılmaları. Sağlanacak birliktelik ile başarı da risk de bölüşülecek'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title