Haberler

Çorum Başsavcısı: Ne Kadar Önlem Alınsa da Planlı Saldırıların Önüne Geçmek Kolay Değil

Çorum Başsavcısı: Ne kadar önlem alınsa da planlı saldırıların önüne geçmek kolay değil Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA) - ÇORUM'da hakim, savcı ve avukatlar, İstanbul'da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenleyip, saldırıyı kınadı.

Çorum Başsavcısı: Ne kadar önlem alınsa da planlı saldırıların önüne geçmek kolay değil

Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA) - ÇORUM'da hakim, savcı ve avukatlar, İstanbul'da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenleyip, saldırıyı kınadı.

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda teröristler tarafından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi nedeniyle Çorum'da hakim, savcı ve avukatlar Adalet Sarayı önünde biraraya geldi. Yaklaşık 300 kişilik grup, terör olayını kınadı. Çorum Müftüsü Mehmet Aşık tarafından, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için dua okundu.

Törende konuşan Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, adliyelerde güvenlik önlemlerine dikkat çekti. Yurdagül, "Bu konuda gerek mevzuat üzerinde, hem de uygulama bağlamında bundan sonra bu tip olaylar yaşanmasın diye alınacak tedbirlerde hakim, Cumhuriyet savcısı, avukat, adliye personeli herkesin gönüllü katkısını bekliyoruz. Çorum özelinde de geldiğimiz günden beri güvenlik açıklarıyla ilgili bir değerlendirme yaptık. X-Ray ile turnikeli geçiş sistemi için ödenek talebinde bulunduk ama bugüne kadar henüz o konuda bir gelişme sağlayamadığımız için sistemi oturtamadık" dedi.

Adliye binalarının her gün hakim, Cumhuriyet savcısı, avukat, adliye personeli ve binlerce vatandaşın giriş çıkış yapıtğı yerler olduğunu ifade eden Başsavcı Yurdagül, "Ama şunu da kabul etmek gerekir ki ne kadar önlem alınırsa alınsın eğer kötü niyetli uygulamalar ve planlamalar varsa bunun önüne geçmek gerçekten kolay değil. Ama sorun çözme makamında olanların bu tip bahanelerin arkasına sığınmaları söz konusu olamaz. Biz elimizden gelen tedbiri alıp gereken önlemleri sağlamak ve bir olay olmaması için çaba saretmek zorundayız" diye konuştu.

Başsavcının konuşması sırasında bazı hakim ve savcıların gözyaşlarına hakim olamadı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Mehmet Selim Kiraz İstanbul Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title