Haberler

Çorum: Amasya'da Öldürülen Orman Memuru, Osmancık'ta Toprağa Verildi

Amasya'da tartıştığı şahıs tarafından silahla vurularak hayatını kaybeden orman muhafaza memuru, doğum yeri olan Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Çampınar Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Amasya'da tartıştığı şahıs tarafından silahla vurularak hayatını kaybeden orman muhafaza memuru, doğum yeri olan Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Çampınar Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dün yaşanan olayda, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nde Orman muhafaza memuru olarak görev yapan Süleyman İrfan (55) ve Emir Pelit (50) daha önceden hayvanları ormanlık alana girdiği için ceza yazdıkları Muhammet Ö. (40) isimli şahısla Sarımeşe Köyü yakınlarında karşılaştı. İddiaya göre, orman muhafaza memurları ve çoban arasında çıkan tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Muhammet Ö., yanında bulunan av tüfeği Süleyman İrfan'ı vururken, Emir Pelit ise olay yerinden kaçarak hayatını kurtardı. Emir Pelit'in jandarmaya bilgi vermesiyle ortaya çıkan olayda Muhammet Ö., jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Vurulan Orman muhafaza memuru Süleyman İrfan (55) olay yerinde hayatını kaybetti. Amasya Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından cenazesi, bu sabah ambulansla doğum yeri olan Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi.

Öte yandan, şahsın ölüm haberini alan arkadaşı ve hemşehrisi Miktat Yılmaz (49), üzüntüye boğuldu. Mesai bitiminde Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 05 EL 923 plakalı motosiklet ile evine gitmek için yola çıkan Miktat Yılmaz'a, Taşova İlçesi Esençay Beldesi ile Kumluca Köyü yolunun 1. kilometresinde Ali Seyit Y. (61) yönetimindeki 05 HA 035 plakalı otomobil çarptı. Kazada Miktat Yılmaz, olay yerinde hayatını kaybetti. Yılmaz'ın cenazesi de, bu sabah saatlerinde ambulansla Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi.

Süleyman İrfan ile Miktat Yılmaz için öğle saatlerinde Osmancık Orman İşletme Şefliği önünde bir tören düzenlendi. Törene Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Genel Müdür Yardımcıları, Yangınla Mücadele Koruma Daire Başkanı Nurettin Doğan, Amasya Orman Bölge Müdürü Mehmet Yaşar, Amasya Orman İşletme Müdürü Ahmet Faruk Aykutlu, Osmancık Kaymakamı Recep Kılıç, Garnizon Komutanı Yzb. Necati Akbulut, Osmancık Belediye Başkanı E. Serdar Kurşun, Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneği Genel Başkanı Yaşar Özcan, Orman Muhafaza Memurları ile Orman Muhafaza Memurları ve Emekliler Derneği Çorum Şube temsilcisi Aslan Şafak katıldı.

Törende, Süleyman İrfan ve trafik kazasında hayatını kaybeden orman muhafaza memuru Miktat Yılmaz'ın kısa öz geçmişlerinin okunmasından sonra Orman Genel Müdürü Osman Kahveci bir konuşma yaptı. Kahveci, görevi başında uğradığı menfur bir saldırı sonucunda şehit edilen Süleyman İrfan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ormanı ve yeşili korumakla görevli orman memurlarının görevlerini ifa ederken yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Genel Müdür Kahveci, görevini yaparken hayatını kaybeden İrfan'ın yakınlarına ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diledi.

İki orman muhafaza memuru için düzenlenen cenaze töreninde yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamazken, Süleyman İrfan ve Miktat Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı tabutları, konuşmaların ardından Osmancık'a bağlı Çampınar Köyü'nde toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title