Haberler

Çorlulu Öğrencilerin Çevre Duyarlılığı

Çorlu Uncular İlköğretim Okulu Öğrencileri, Okullarındaki Arkadaşlarının Duyarlılığını Çevre Konusuna Çekmek İçin Kampanya Başlattı.

Çorlu Uncular İlköğretim Okulu öğrencileri, okullarındaki arkadaşlarının duyarlılığını çevre konusuna çekmek için kampanya başlattı.

Öğrenciler, okulda düzenlenen tören öncesinde başlattıkları kampanya ile ilgili açıklama yaptı. Uncular İlköğretim Okulu 5-C sınıfı öğrencilerinin pankartlar hazırlayarak açıklama yapması, arkadaşlarından büyük alkış aldı. 5- C sınıfı öğrencilerinden Merve Görgün yaptığı konuşmada, "Bizim amacımız insanların doğaya verdiği zararlar ve doğanın yok oluşudur. Kısaca örnek vermek gerekirse, çevremizdeki Yulaflı Deresi, Ergene Havzası ve şuanda zarar verilen Kaz Dağları'dır. Deremiz ve Ergene havzamız, tekstil fabrikalarının atıklarıyla kirlenmiş durumdadır. Aynı zamanda Kaz Dağları'nda altın aramakta kullanılan siyanür dağları yok etmektedir. Daha bir sürü yok edilen doğa sayabiliriz. Şimdi biz 5-C sınıfı öğrencileri olarak, bu olumsuzluklara hayır diyoruz ve proje başlatıyoruz" dedi.

Sınıf ve okul arkadaşlarından, öğretmenlerinden ve velilerden destek beklediklerini söyleyen Görgün, "Vereceğiniz destek bizi çok mutlu edecek. Bize ister web sitemizden, ister yazılı ve imzalı olarak ulaşabilirsiniz. Web sitemizin adresi www.kazdagiprojesi.tr.gg" diye konuştu.

(EŞ-RA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title