Haberler

Çorlu'nun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 95'nci yıl dönümü yapılan tören ile kutlandı.

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 95'nci yıl dönümü yapılan tören ile kutlandı.

Kutlama programı Atatürk Meydanı'nda yapılan çelenk sunma töreni ile başladı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Ne mutlu bizlere ki, emperyalist güçler tarafından tarihten silinmek istenen, özgürlüğüne tutkun bir ulusun vatansever evlatları her karışını mübarek kanlarıyla sulayarak, hayatlarını feda ederek düşmanlardan geri aldıkları bu kutsal topraklarda bugün dünden daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz.

Çorlu, üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti'nin Rumeli'de fethettiği ilk şehirlerdendir. 1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti'nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. O günlerden bu yana mücadelemiz azim ve kararlılığımız bir nebze olsun değişmemiş, aksine artmıştır."

Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törene, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Gürsoy, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Ünal Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title