Haberler

Çorlu Meslek Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Töreni

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Üniversitelerinin Yeni Kurulan 15 Üniversite Arasında En Hızlı Gelişme Şansına Sahip Olan Üniversite Olduğunu Söyledi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, üniversitelerinin yeni kurulan 15 üniversite arasında en hızlı gelişme şansına sahip olan üniversite olduğunu söyledi.

Çorlu Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) 2006-2007 yılı mezuniyet töreni, okulun bahçesinde gerçekleştirildi. Törende konuşan Namık Kemal Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, üniversitelerin bilimsel düşüncenin yerleşmesine öncülük eden, araştırmalar yaparak patent ve buluşların ortaya çıkmasına ortam hazırlayan, özgün yayınlar yapan, kültürel yaşamı zenginleştiren, ekonomik yapıya katkılar yapan, topluma öncülük eden ve onunla kaynaşan seçkin kurumlar olduğunu vurguladı. Namık Kemal

Üniversitesi'nin çağdaş ve kaliteli bir üniversite olacağını söyleyen Şenköylü, "Üniversitemiz, yeni kurulan 15 üniversite arasında en hızlı gelişme şansına sahip olanıdır. Çünkü Namık Kemal Üniversitesi, birçok ilim insanının mensubu olabilmek için sıkı bir yarışa girmek zorunda kalacağı seçkin bir üniversite olacaktır. Bu bilimadamları daha şimdiden rektörlüğümüze başvurarak kurulacak yeni birimlerde görev almak istemektedirler. Bu da geleceğin üniversitemiz açısından umut verici olduğunu gösteriyor"

dedi.

"Üniversitemiz 4 fakültesi, 9 meslek yüksek okulu, 1 sağlık yüksek okulu, toplam 300'ün üzerinde profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi, okutman ve araştırma görevlisi ile 200 civarında idari personeli, 11 bin civarında öğrencisi ile güçlü ve kaliteli bir üniversite olmaya adaydır" diyen Şenköylü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Namık Kemal Üniversitesi'nin vizyonu eğitimde, bilimde ve akademik yaşamda kalite ve çağdaşlıktır. Üniversite olarak hedefimiz eğitim ve öğretimde bilim ve teknoloji de ulusal ve uluslararası ölçüde ileri ekonomisine katkıda bulunan araştırma ağırlıklı halkla bütünleşen bir üniversite modelini benimsemektir. Amacımız tıp ve fen edebiyat fakültelerini, sistematik bir şekilde geliştirmek, halen eğitim faaliyetlerini sürdüren mevcut fakülte ve yüksek okullarda eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin

kalitesini yükseltmek için gerekli önlemleri almaktır."

Prof. Dr. Şenköylü, mezunlara hitaben yaptığı konuşmada da gençlerin Namık Kemal Üniversitesi'nde aldıkları mesleki eğitim ve formasyon ile geleceğe güvenle bakmaları gerektiğini kaydederek, ''Ülkenizin kalkınmasına dönük hedefleriniz olmalıdır. Ülke çıkarlarını daima kişisel çıkarlarınızın önünde tutabilmelisiniz. Atatürkçü düşünceye bağlı, ulusunu ve yurdunu seven, Cumhuriyet değerlerini koruyan, çağdaşlığın ve ilericiliğin savunucusu, aydınlık düşünceli Türk gençleri olarak, çalışmalarınız,

duyarlılığınız ve kararlılığınızla Atatürk'ün sizlere duyduğu güvene layık olmaya gayret edeceğinize eminiz" şeklinde konuştu.

Çorlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cihangir Sağlam ve Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin'in de konuşmalarının ardından okulun değişik bölümlerinden mezun olan 478 öğrenciye mezuniyet belgeleri verildi.

(EŞ-ED-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title