Haberler

Çorlu'da Telekom Grevi

Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Tıkanması Üzerine Türkiye Genelinde Olduğu Gibi Çorlu'da da Türk Telekom Çalışanları İş Bıraktı.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine Türkiye genelinde olduğu gibi Çorlu'da da Türk Telekom çalışanları iş bıraktı.

Çorlu'daki şubelerde çalışan işçiler, sabah saatlerinde Türk Telekom Çorlu Şube Müdürlüğü önüne geldi. İşçiler, Telekom binasının kapılarına "Bu işyerinde grev var" yazılı pankartlar astı. Haber-İş Sendikası Çorlu Türk Telekom Müdürlüğü işyeri temsilcisi Turgay Genç, bugün gelinen noktanın sözün bittiği, eylemin başladığı yer olduğunu söyledi.

Türk Telekom'un tarihine bakıldığında bugün sahip olduğu değerlerin kilometre taşlarının görüldüğünü belirten Genç, "İlk sayısal santraller, ilk haberleşme uydumuzun fırlatılması, 7 haneli numaraya geçiş, bakır devrelerden fiber optik teknolojisine değişim, telefonsuz köy bırakmamaya ant içmiş çalışanların yurdun her karış toprağını milyonlarca telefon direği ile taçlandırması, bilgi toplumu olma yolunda atılan ilk temellerden sonra, bilgi otobanlarına ulaşımı sağlayacak olan ADSL, abone anlayışından

müşteri kavramına geçiş, bu ilklerden sadece bazıları. İşte bu ilklere bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Biraz içimiz buruk, biraz içimiz endişeli ama bir o kadar da gururlu bir ruh hali ile bu ilki bizlere ve Türkiye'ye yaşatıyorlar. Türk Telekom çalışanlarının haklı taleplerini görmezlikten gelen yönetim anlayışı Türkiye'ye, Türk Telekom işçisine tarihinde bir ilki yaşatarak toplu görüşme masasında sözleşmeyi bağlamak yerine greve gitmeye zorlamıştır" dedi.

Görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine greve gidildiğini ifade eden Genç, "Türk Telekom yönetiminin de ilke bazında ortaya koyduğumuz yaklaşımımızı haklı görmesine rağmen, çözüm önerilerimizi kabul etmek yerine, kendilerinin verdiği kadarı ile yetinmemizi beklemeleri, toplu sözleşme sürecini tıkamış ve grev aşamasına getirmiştir. Bir işyerinde çalışan ve sendikal örgütlenmenin dışında bulunan, yani tamamen işverenin takdirinde olan, üstelik de sendikalı işçilerle aynı kıdem ve unvana sahip bulunan ve

birçok yerde de yan yana çalışan işçilerle işverenin kendiliğinden verdiği ücreti, sendikalı işçilere vermekte direnmesinin hangi haklı gerekçe ile izah edilebileceğini anlamış değiliz. Nitekim, Türk Telekom yetkilileri de bu durumu izah etmekte zorlandıkları için, taleplerimizi haklı görmekteler ancak ücretler arasında kendilerinin oluşturduğu bu dengesizliğin faturasını işçilerimize ve sendikamıza ödetmeye kalkmaktadırlar. Bizden böylesine onur kırıcı bir yaklaşıma destek vermemizi veya anlayış

göstermemizi kimse beklememelidir" diye konuştu.

Uluslararası sözleşmeler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasalar ile işçilere tanınan grev hakkını kullandığını dile getiren Genç, şöyle konuştu:

"Grevi son ama en etkili çare olarak gören sendikamız, toplu sözleşmeyi masa başında karşılıklı diyalog ile çözme fırsatını kaçıran Türk Telekom yönetimi ile ilgili değerlendirmeyi kamuoyunun engin sağduyusuna bırakmaktadır. Türk Telekom işçisinin bugün başladığı grevin, sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasına katkı sağlayacağını umuyor, işçimize, işyerimize, Türk işçi hareketine ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyoruz."

(EŞ-ED-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title