Haberler

Çorlu'da Sular Kurtlandı

Türkiye'nin Bir Çok Yeri Çöl Sıcaklarıyla Savaşırken Çorlu'da Musluklarından Kurtlu Su Akan Vatandaşlar Ne Yapacaklarını Şaşırdı. Geçen Yıl da Benzer Olayın Yaşandığı Çorlu'da Bir Dizi Tedbir Alınmış, Su Depolarının İçleri Granit ile Kaplanmıştı.

Türkiye'nin bir çok yeri çöl sıcaklarıyla savaşırken Çorlu'da musluklarından kurtlu su akan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Geçen yıl da benzer olayın yaşandığı Çorlu'da bir dizi tedbir alınmış, su depolarının içleri granit ile kaplanmıştı.

Afrika sıcakları Türkiye'nin büyük bir kısmının etkisi altına alırken, Çorlu halkı ise musluklardan su yerine akan kurtlarla savaşmaya çalışıyor. Çorlu'da Silahtarağa Mahallesi'nde yer alan bazı evlerde musluklarda kurtlu su akması vatandaşları şaşkına çevirdi. Musluklara bez parça bağladıklarını birkaç saat sonra ise onlarca kurtçuğun bezde toplandığını söyleyen vatandaşlar musluk sularını içmediklerini şimdi ise kullanmaya dahi tereddüt ettiklerini söyledi. Yetkilerin kurtlu suya çözüm bulmasını

isteyen vatandaşlar, "Musluklarımızdan akan suların içinde kurtçuklar görünüyor. Bardağa doldurduğumuz suyun içinde onlarca kurtçuk görüyoruz. Bu durum her neden kaynaklanıyorsa bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Ailemizden biri dalgınlıkla musluk suyu içecek ve hastalanacak diye çok korkuyoruz" dedi.

Vatandaşlar bir haftadan bu yana sularda kurtçuklar göründüğünü dile getirdi.

Geçen yıl da Mustafa Kemal ve Yunus Emre Caddeleri'nde ki bazı evlerde bu tür şikayetler görülmüş, belediye görevlileri Çorlu'daki su depolarının içlerini granit ile kaplamıştı. Şikayetler üzerine Çorlu Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri de belirtilen evlerden numuneler alarak inceleme yapmış, incelemeler sonunda kimyasal bir kirliliğin söz konusu olmadığı açıklamasını yapmışlardı.

Çorlu Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Akif Topaloğlu geçen yıl Tekirdağ Çevre Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile keşiflerde bulunduklarını ve incelemeler yaptıklarını ifade etmiş, kirliliğin ana su deposundan ya da binaların su depolarından kaynaklanmış olabileceğini söylemişti.

(EŞ-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title