Haberler

Çorlu'da Özel Hastane Açılışı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren özel bir hastanenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

Omurtak Caddesi üzerindeki hastane binasında düzenlenen açılışa, Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nurdane Korkmaz, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, oda başkanları, MHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, MHP eski Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Ergene İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İzzet Ersoy, Çorlu ve Çerkezköy protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

"TRAKYA'YI SAĞLIĞINA ÇORLU KAVUŞTURUYOR"

Özel İrmet Hastanesi'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen kokteylde konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, "Güzide bir topluluğu Çorlu'da ağırlamaktan mutluyuz. Tüm Türkiye'deki yatak sayısı 206 bin 836 adet. Çorlu'da 350'si özel olmak üzere 950 yatağa kavuşmuş oluyoruz. Türkiye ortalaması olarak bin kişiye 2,662 yatak düşerken, Çorlu'da bu rakam 3,87. Epey güzel bir oran. Trakya'yı sağlığına Çorlu kavuşturuyor diyebiliriz. Sanayi ve ticaret kenti dışında sağlık kenti de oluyoruz. 9'u kamuya ait olmak üzere toplam 19 ambulansımız var. Toplam sağlık çalışanımız da bin 936. Yakında diş hastanemizin de devreye girmesi ile beraber sağlık konusunda Çorlu'nun oldukça ileriye gideceğini düşünüyorum. Yatırımları için hastane yöneticilerine ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, "Çerkezköy, girişimci kent diyorduk. Hakikaten de Çerkezköy'den sağlık alanında çıkan girişimciliği takdir ediyorum. Umuyorum ki bu Çorlu ile sınırlı kalmayacak ve büyüyerek devam edecek. Kendilerine, tüm personeline hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"BÖLGEMİZ SAĞLIK, SOSYAL VE KÜLTÜR HİZMETİ BEKLİYOR"

Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Böyle bir tesisi kazandıran Ahmet Türker ve İrfan Tombalak'a teşekkür ediyorum. Doktor babası olarak sağlık tesisinin, bir sağlık personelinin ne kadar zor şartlarda yetiştiğini bilen birisi olarak tesislerin önemini de takdir ediyorum. Tekirdağ'ın adrese dayalı nüfusu 937 bin 910 geçen sene bu rakam 906 bin 732'ydi. 32 bin 510 nüfusumuz artmış. 5 bin 60 ölüm, 14 bin doğum derken 9 - 10 bini nüfus artışından geri kalan 25 bini de göçten. Göçün büyük bir ağırlığı da Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı grubunda. Bununla beraber, bu bölgemiz sağlık, sosyal, kültür hizmeti bekliyor. Bu yatırımın Çerkezköy, Çorlu ve tüm Tekirdağ'a hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Özel İrmet Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türker ise, açılış kokteyline katılım gösteren herkese teşekkür etti. Türker, "Biz 30 yıldır sağlık sektörünün içerisindeyiz. 21 yıldır da Trakya Bölgesi'ne hizmet veriyoruz. 14 yıldır Çerkezköy'de hastane işletmeciliği yapıyoruz. Oradaki hastanemiz 14 bin 500 metrekare kapalı alanı olan 149 yataklı tam donanımlı büyük bir hastane. Biz Çerkezköy'de bölgeye ve dünyanın pek çok ülkesine başarılı bir şekilde sağlık hizmeti veriyoruz" diye konuştu.

Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri hastaneyi gezerek, hastane yöneticilerinden bilgiler aldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Albayrak Çerkezköy Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title