Haberler

Çorlu'da Küresel Isınma ve Çevre Sorunları Toplantısı

Tema Çorlu Gönüllü Temsilciliği'nin Öncülüğünde ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çorlu Şubesi'nin Ev Sahipliğinde "Çevre Sorunları" Konulu Toplantı Gerçekleştirildi. Toplantıda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Dolayısıyla Yapılabilecek Etkinliklerle İlgili Görüş Alışverişinde Bulunuldu.

TEMA Çorlu Gönüllü Temsilciliği'nin öncülüğünde ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çorlu Şubesi'nin ev sahipliğinde "Çevre Sorunları" konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla yapılabilecek etkinliklerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Çorlu Gönüllü temsilcisi Ahmet Cömert'in Çorlu temsilciliği üyelerini tanıtması ile başladı. Toplantıda konuşan Cömert, Türkiye'de çevre sorunları ile sadece TEMA'nın değil, diğer sivil toplum örgütleri ve derneklerin de ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Tüm derneklerin ve sivil toplum örgütlerinin Türkiye için bir şeyler yapmaya çalıştığını vurgulayan Cömert, "Sizlerle daha yakın, daha canlı, daha bilinçli ve ileride çevre kirliliği ile dişe diş savaşabilmek birlik içerisinde olmamızı istiyorum. Beraber çalışmamızı istiyorum. Önümüzde 5 Haziran var. 5 Haziran'da o günü bir fırsat bilerek bazı projeler sunacağız. Sizlerin de sunacağı projeler olabilir, hep birlikte o gün bir yürüyüş tertipleyelim" dedi.

Belediye binasının arkasından Atatürk Meydanı'na kadar yapılacak çevre konulu yürüyüşten bahseden Cömert, "Yürüyüşü yaparken de her kurum kendi adına pankart hazırlasın. Ancak pankart üzerine yazılacak yazılar çok önemli. Hiçbir zaman siyasi ayrımlar yaparak sloganlar konmasın, çevre hususu ile ilgili güzel sloganlar olsun. Tüm derneklerimiz üyelerini toplasınlar, birlik olalım böyle bir yürüyüş gerçekleştirelim" diye konuştu.

5 Haziran tarihinden önce Çorlu Deresi'nin çıkış noktasına gidip su ve toprak numuneleri alacaklarını da sözlerine ekleyen Cömert, "Derenin ilk çıkış değerlerini ölçecek şekilde toprak ve su numuneleri alalım. Ardından Çerkezköy ve Çorlu çıkışlarından da numuneler alalım. Oradaki değerlerle Çerkezköy`ün Çorlu`nun çıkışındaki değerleri ölçmek için bunları hepimizin güvendiği, hepimizin hiçbir şaibe düşünmediği bir kuruma üniversitelere tahlilleri yaptıralım. 5 Haziran günü de bu tahlilleri yerel yönetim

amirlerimize sunalım. Bizi bekleyen tehlikeler neler, hava kirliliği, su ve toprak kirliği neler, bunları tahliller neticesinde elimize alıp yerel yönetimlere ve vatandaşlara duyuralım" şeklinde konuştu.

(EŞ-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title