Haberler

Çorlu'da Dgd Ödemeleri

Çorlu İlçesi Tarım Müdürü Yılmaz Ergin, 2006 Yılı Doğrudan Gelir Desteği (Dgd) Ödemeleri ile İlgili Askıların Köy ve Mahalle Muhtarlıklarında Askıya Çıkarıldığını ve 21 Ocak Gününe Kadar Askıda Kalacağını Söyledi.

Çorlu İlçesi Tarım Müdürü Yılmaz Ergin, 2006 yılı Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemeleri ile ilgili askıların köy ve mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarıldığını ve 21 Ocak gününe kadar askıda kalacağını söyledi.

Dekar başına 10 YTL olan Doğrudan Gelir Desteği (DGG) ödemelerine başvuruların ardından başlanacağını belirten Yılmaz Ergin, 7 Ocak 2007 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile çiftçilere 2006 yılı DGD rakamlarının esas alınarak mazot ve kimyevi gübre desteği yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Ergin, bu desteklerin hububatta dekar başına mazot ve kimyevi gübre için 5,01 YTL ayçiçeğinde ise mazot ve kimyevi gübre için 8.40 YTL olarak belirlendiğini söyledi. Desteklerin kısa zamanda ödeneceğini umduklarını belirten Ergin, şöyle konuştu: "Ödemeler Nisan ayı sonuna kadar devam edecek. Bu konuyla ilgili dosya alımlarına başlanacak."

(EŞ-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title