Haberler

Çorlu'da "Ailede İletişim, Özgüven Gelişimi ve Başarı" Konferansı

Çorlu'da Düzenlenen "Ailede İletişim, Özgüven Gelişimi ve Başarı" Konulu Konferansa Katılan Yazar Doğan Cüceloğlu, "Eğer Bir Toplum Korkuyla Yönetiliyorsa Bilim Adamı ya da Filozof Yetişmez" Dedi.

Çorlu'da düzenlenen "Ailede İletişim, Özgüven Gelişimi ve Başarı" konulu konferansa katılan yazar Doğan Cüceloğlu, "Eğer bir toplum korkuyla yönetiliyorsa bilim adamı ya da filozof yetişmez" dedi.

Kültürel, sportif ve bilimsel etkinlikler kapsamında Özel Trakya Koleji'nin davetlisi olarak Çorlu'ya gelen yazar Doğan Cüceloğlu, Çorlu Belediyesi Tamer Levent sahnesinde yoğun katılımlı bir konferans verdi. "Ailede İletişim, Özgüven Gelişimi ve Başarı" konulu konferansa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Durmaz, Özel Trakya Koleji Kurucu Vekili Şule Çalışkan, Kolej Genel Müdürü Ahmet Varol, Özel Trakya Koleji Müdürü Mahmut Selvi ve çok sayıda izleyici katıldı. Her doğan çocuğun potansiyel bir

filozof ya da profesör olduğunu belirten yazar Doğan Cüceloğlu, "Çocuklarımızın soru sormasına izin verilen bir eğitim sistemimiz varsa filozof olur, ama soru sormasına izin verilemeyen bir eğitim sistemimiz olursa çocuğunuz kalıplaşmış birisi olarak yetişir" diye konuştu.

Çocuklarının ismini söylemeden sınıf birincisi diye tanıştıran aileler olduğunu anlatan Cüceloğlu, "Yaşam bir başarıdır, her şeye anlam veren bir şemsiyedir. Başarının anlamı ve türleri, yaşam başarısı, evlilik ve aile başarısı, meslek ve iş başarısı, ders ve okul başarısıdır. Öyle bir kültür yapısındayız ki, çocuk yetiştirmek kadının işi olarak biliniyor. Ancak erkeklerin de bunu öğrenmesi gerekiyor. Günde 15 dakika kitap okusak haftada 105 dakika kitap okumuş oluruz. Bu 105 dakikalık okuma bize çok şey

kazandırır" şeklinde konuştu.

İki insanın birbirinin farkına varmasıyla iletişimin başladığını ifade eden Cüceloğlu, iletişimin anlam alışverişi olduğunun altını çizdi. Her duyu organının mesaj aldığını söyleyen Cüceloğlu, iletişim içinde olmamanın mümkün olmadığını belirtti. "Bir ortamda güven, sevgi, saygı varsa stres düşüktür" diyen Cüceloğlu, şöyle konuştu:

"Küçük çocukla yetişkin birey arasındaki süreç toplumsallaşmadır. Çağdaş ve uygar bir toplum olabilmemiz için vicdanım ne der özelliğine sahip olmamız gerekiyor. Aileyle ilgili kararlar alırken sakın baskı yapmayın. Bunun acısı 3-5-7 yıl sonra çıkar. Eğer bir toplum korkuyla yönetiliyorsa bilim adamı ya da filozof yetişmez."

(EŞ-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title