Haberler

Çorlu'da 19 Mayıs Coşkusu Yaşandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Çorlu'daki kutlamalar kapsamında, bisiklet ve motosiklet turundan, off-road araçlarının turuna, 5 bin metre koşudan halk yürüyüşüne kadar birçok etkinlik düzenlendi.

Çorlu'da gerçekleştirilen 19 Mayıs etkinlikleri, Çorlu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Feridun Demirel'in Atatürk Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na çelenk takdim etmesi ile başladı. Ardından Çorlu'daki motosiklet ve bisiklet gruplarının Omurtak Caddesi'nden başlayarak Havuzlar Cumhuriyet Parkı'nda sona eren şehir turunun sonrasında off road araçları da şehir turu attı. 5 bin metre koşu etkinliğinin de düzenlediği programda, protokol üyelerinin de yer aldığı halk yürüyüşü gerçekleştirildi.

Atatürk Meydanı'ndan başlayarak Cumhuriyet Parkı'na kadar süren halk yürüyüşüne Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

Çorluluların evlerin balkon ve pencerelerinden destek verdiği kortejde öğrenciler de dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdı. Yürüyüşe katılan ve bisiklet turu ile Havuzlar Parkı'na ulaşanlara, belediye görevlileri tarafından kahvaltı ikramında bulunuldu.

Havuzlar Parkı'ndaki programda, koşuda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin yanı sıra gençlik haftası nedeniyle basketbol, voleybol ve futbol kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda derece elde eden sporculara da ödülleri, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ve Çorlu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Feridun Demirel tarafından verildi.

Koşu yarışmasında kızlar kategorisinde İnci Güler birinci, Meltem Güler ikinci, Ayşenur Yüce üçüncü, Aylin Çaylı dördüncü, Ceyda İnce de beşinci oldu.

Erkekler kategorisinde de birinciliği Tacettin Alaer elde ederken ikinci Selim Öz, üçüncü Hakan Öztürk, dördüncü Mustafa Filibe, beşinci de Özkan Demircan oldu.

Etkinlikte Sağlık Bakanlığı tarafından okullara gönderilen 62 bisikletin de okullara teslimatı yapıldı. Folklor gösterilerinin de sunulduğu etkinlikte hediye çekilişleri yapıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ 19 Mayıs Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title