Haberler

Çorlu'da 10 Yeni Halk Otobüsü Hizmete Girdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu ilçesinde hizmete sunulan 10 adet yeni halk otobüsü, yapılan törenle hizmete girdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu ilçesinde hizmete sunulan 10 adet yeni halk otobüsü, yapılan törenle hizmete girdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki belediye hizmet binası önündeki törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu'nun çok önemli bir ilçe olduğunu ve hizmetlerden en az diğer ilçeler kadar payını aldığını söyledi.

Çorlu'nun nüfus bakımından hem Trakya'nın hem de Türkiye'nin en büyük ilçelerinin başında geldiğini ifade eden Albayrak, "Çorlu'nun nüfusu çok yüksek. Her gün de göç almaya devam ediyor. Bu açıdan sorunlarının ötelenmemesi gerekli. Ulaşım da sorunlar arasında yer alıyor. Kullanılan araçlar bir süre sonra eskiyor ve kullanılmaz hale geliyor. Bugün, Çorlu'da kullanılmak üzere 12 metrelik 10 yeni araç daha satın alarak buraya getirdik." dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise Trakya Bölgesi'nde sadece Çorlu'da bu kadar organize olmuş belediye otobüslerinin bulunduğunu anlattı.

İlçe genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti verildiğinin altını çizen Baysan, şunları kaydetti:

"Dünyanın hiçbir yerinde sabah ve akşam saatlerinde yeten otobüs sayısı yoktur. Çünkü tam işe gidiş saatleridir. İlçemizde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşımı ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Bu da belediyenin artı ve çok önemli bir hizmetidir. 10 tane 12 metrelik yeni araç alınarak filomuza katılmıştır. Ben bu konuda TEKPARK'a, Ulaşım Daire Başkanlığımıza ve tabi ki de başkanımız Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Albayrak Tekirdağ Türkiye Çorlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title