Haberler

Çorap Sanayicileri Derneği Başkanı Öztürk İhkib'e Aday

Çorap Sanayicileri Derneği ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) 21 Nisan'da gerçekleşecek seçimlerinde yönetime aday oldu.

Çorap Sanayicileri Derneği ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) 21 Nisan'da gerçekleşecek seçimlerinde yönetime aday oldu.

İHKİB için motivasyon, oryantasyon, konsantrasyon, eğitim, istihdam, üretim, sosyal barış, fuarlar ve tasarım gibi başlıklar altında projeleri olduğunu ifade eden Öztürk, "Bu projeler gerçekleştiğinde 17.5 milyar dolar olan sektör ihracatımızı da 4 yılda iki katına çıkararak 35 milyar dolara ulaştıracağız" dedi.

Öztürk, konfeksiyon yatırımında bir kişinin istihdamının 1,000 dolara, 50 makinelik bir yatırımın da 100 bin dolara mal olduğuna işaret eden Öztürk, "Bu demek oluyor ki 1 milyar dolarlık bir yatırımla 1 milyon kişi istihdam edilebilir. Standart üründe sektörel ürünler belirlediğimizde bu çalışmayı hayata geçirmek mümkün" dedi ve ekledi:

BARIŞA SOMUT KATKI

"Burada KOBİ niteliğinde firmalarımız var. Bu firmalara yönelik mevcut desteğin yanı sıra finansman destekleri çıkartacağız. Teşvikli bölgelerde barış sürecini destekleyen önemli sektörlerden biriyiz. Böylece barış sürecinin yaşandığı günlerde, o bölgenin insanına da iş imkanı götürerek hazır giyim sektörünün barışa somut bir katkı sunmasını sağlayacağız."

İhracatçıların oryantasyonunun da önemli bir diğer konu olduğunu anlatan Öztürk, "Bunun için her ay İhracatçı Günü düzenleyeceğiz. Burada ihracatçıların tanışacağı, hammadde ve tedarikçinin bir araya geleceği, sorun ve önerileri bildireceği bir ortam oluşturacağız. Sorun ve öneriler masası kuracağız" dedi.

"ALO İHRACATÇI" HATTI

Üyelerin sorunlarını ve önerilerini "Alo İhracatçı" hattı çağrı merkezine ileteceklerini belirten Öztürk, sorunlara çözüm getirip önerileri hayata geçireceklerini aktardı. Hüseyin Öztürk, bu uygulamanın çok gerekli olduğunu, bu sayede bir telefonla sorunlarını ileten kişinin yine verilecek referans numarası ile sistemden konunun takibini yapabileceğini aktardı. Bu çalışma için Birlikte 3 çağrı merkezi çalışanının istihdam edileceğini belirten Öztürk, bu sayede sanayicinin sorunlarına kısa sürede çözüm getirebileceklerini dile getirdi.

SEKTÖREL İŞ ARAMA PORTALI

Türkiye genelinde tekstil, hazır giyim ve modayla ilgili meslek yüksek okullarında 67 ön lisans programı, üniversitelerde ise 28 fakülte bulunduğuna işaret eden Öztürk, sanayici-öğrenci tanışma günleri düzenleyeceklerini söyledi. Eğitimin yanı sıra istihdama katkı sağlamak için sektörel iş arama portalı kuracaklarına değinen Öztürk, bu portal sayesinde bu sektörde iş ve eleman arayan herkesi tek bir çatı altında buluşturacaklarını belirtti.

GİYSİ TARİHİ MÜZESİ

Genç tasarımcıların önünün açılması gerektiğine inandıklarını ifade eden Öztürk, "Tasarım günleri düzenleyeceğiz ve tasarım öğrencilerini destekleyen çalışmalar yapılmasını sağlayacağız. Tasarım yarışmalarına da destek vereceğiz. Tüm bunların yanı sıra bir Giysi Tarihi Müzesi projemiz var. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımız tamam. Cumhuriyet'in kurulduğu günden bu yana değişen ve gelişen modayı anlatmak adına tamamı orijinal tasarım olan kıyafetlerden oluşan bir müze oluşturacağız" diye konuştu.

(OSS)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Öztürk İstanbul Türkiye Moda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title