Haberler

Çöpten Elbiseler Türkiye'ye Açılıyor

ANTALYALI make-up artist ve modacı Mustafa Demir tarafından tasarlanan çöpten elbiseler, İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenecek defilelerle tanıtılacak.

ANTALYALI make-up artist ve modacı Mustafa Demir tarafından tasarlanan çöpten elbiseler, İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenecek defilelerle tanıtılacak.

Çevre kirliliğine dikkat çekmek için make-up artist ve modacı Mustafa Demir'in atıkları kullanarak tasarladığı 11 elbisenin katalog çekimi yapıldı. Elbiseler, Esline Ajans A kadro mankenleri Perihan Koz, Olya Jumagylyjova, Irmak Dağcı, Ecehan Çalışkan, Deniz Dursun, Begüm Düzel, Julia Sky, Sahar Delhevas tarafından giyildi. Plastik su şişesi, kapaklar, kağıt, çöp poşetleri, plastik bardak, çatal ve bıçakların kullanıldığı elbiseler, 'Her atık, çöp değildir' sloganı ile podyumlarda tanıtılacak.

Kreasyonu hazırlamaktaki amacının çevreye ve çevre kirliliğine dikkat çekmek olduğunu belirten Mustafa Demir, şöyle dedi:

"Gece- gündüz demeden bu projeye hazırlandım. Çevreden topladığım geri dönüşüm çöplerini tek tek bir araya getirerek çöpten elbiseler oluşturdum. Çevre duyarlılığına çevre bilincine ve gelecekte çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmaya dikkat çekebilirsem ne mutlu bana. İlk etapta 11 tasarım hazırladım. Hedefim 30 kostüm hazırlayarak Türkiye podyumlarında mankenlerin giymesini sağlamak."

Tasarımcı Mustafa Demir'in çalışmalarına mankenleriyle destek veren Esline Ajans sahibi Esra Keskinol ise, "Çevre ve temiz bir dünya için her türlü projeye destek vermeye hazırız. Mankenlerimle birlikte Mustafa Demir'in çöp elbiselerini tüm dünyaya tanıtmak için çalışacağız" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demir İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title