Haberler

Çöp Toplama Rampası Hizmete Girdi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesinde Belediye Tarafından Yapılan Çöp Rampa Tesisi Hizmete Girdi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde belediye tarafından yapılan çöp rampa tesisi hizmete girdi.

İlçede biriken çöplerin insan sağlığına ve çevreye verdiği zarardan dolayı ilçe belediyesi çöp sorununu kökten çözüm bulmak için böyle bir projeyi hayata geçirdi. Akçakale Belediyesi çöp toplama rampasının hizmete girmesiyle çöp sorununa köklü bir çözüm getirildi.

Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay, çöp rampasının faaliyete geçmesiyle birlikte çöp sorunundan kurtulduklarını söyledi. Akay, "Bundan böyle ilçede toplanan çöpler direk bu merkeze getirilip boşaltılacak. Çöp rampasına getirilen çöpler çöp sepetlerine boşaltılacak ve burada sıkıştırılıp balyalanacak. Çöp sepetleri yaklaşık olarak 200 ton çöp alıyor. Burada sıkıştırılan ve biriktirilen çöpler, Ortaklaşa olarak kullanılan, Şanlıurfa Belediyesi çöp imha merkezine götürülecek. İlçede bundan böyle çöpler tek merkezde toplanacak. Daha temiz bir çevre ve Akçakale için, çöpler ilçe dışına taşınmış olacak. Çöp rampamız 27 dekardan oluşmaktadır. Bu hizmetle çöp sorununu çözmede ilk adımı böylece atılmış olduk. Ayrıca rampanın boş kalan alanı yeşillendirilmesi ve güzelleştirilmesi için ağaçlandırılacak" dedi.

(MD-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title