Haberler

    İtalyanların Gizli Keşfi Diagne, Süper Ligin Altını Üstüne Getirdi

    Güncelleme:

    Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta sonunda Kasımpaşa'da Mbaye Diagne fırtınası esiyor. 27 yaşındaki forvet, ligde 13 maçta 14 gol bularak krallık koltuğunda oturuyor. 2 de asisti olan yıldız isim, başarısıyla göz kamaştırıyor.

    2017-18 sezonunun devre arasında Çin'in Tianjin Teda takımından bedelsiz olarak Kasımpaşa'ya transfer olan Diagne, her geçen gün biraz daha fazla üzerine koyuyor. Senegalli oyuncu adeta kariyerinde ikinci baharını yaşıyor. Şu anda ligin açık ara en formda ismi olan tecrübeli futbolcunun geçmişi de bir hayli ilgi çekiyor.

    Futbol kariyerinin ilk adımlarını İtalya'da atan yıldız oyuncu, Serie C ve Serie D takımları olan Brandizzo ile Bra'da iki senede 60 maçta 50 gol atarak tüm scoutların dikkatini çekti.

    ÇİN'DE KENDİNİ TOPARLADI

    2012 yılında henüz 21 yaşında iken dönemin Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte tarafından keşfedilen Diagne, İtalya'nın devine transfer edildi. Temmuz 2013'te Conte'nin bizzat isteğiyle Juventus'a imza atan golcü futbolcu, 13 Eylül 2013'te tecrübe edinmesi için Fransa'nın Ajaccio takımına kiralandı.

    Daha sonra İtalya'ya dönme şansı olmayıp sırasıyla Belçika ve Suudi Arabistan liglerine kiranan Diagne, aradığı huzuru Macaristan'da Ujpest'te buldu. Ujpest'te Türkiye'dekine benzer bir performansla 10 maçta 11 gol atan Diagne, hemen Çin takımlarından Tianjin Teda'nın ilgisini çekerek, dönemin transfer modasına uyum sağladı, 2 milyon euroya imzaladı.

    Çin'de attığı 16 golle yeniden toparlanan Diagne, Kasımpaşa tarafından bedelsiz olarak kadroya katıldı. Geçen sezonun ikinci yarısıyla beraber 30 maçta 26 gol attı.

    İtalyanların Gizli Keşfi Diagne, Süper Ligin Altını Üstüne Getirdi

    ÜÇ BÜYÜKLERİN FORVETLERİNİ TEK BAŞINA SOLLADI

    Mbaye Diagne, tek başında Spor Toto Süper Lig'in büyük takımlarına kafa tuttu. Senegalli yıldız, 13 maçta 14 gol atarken, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın forvetlerini tek başına solladı.

    Ligde 12 golü bulunan Fenerbahçe'yi tek başına geçen 27 yaşındaki oyuncu, Galatasaray'da 4 gollü Eren Derdiyok, Beşiktaş'ta da 3'er golleri olan Mustafa Pektemek ve Vagner Love'u geride bıraktı. 2018 yılı hesaba katıldığında da 30 golü olan Diagne, Süper Lig'in en golcü futbolcusu oldu.

    MİLLİ TAKIMA DA ÇAĞRILDI

    Kasımpaşa'da kendine gelen Mbaye Diagne, adeta kariyerinde zirve yaptı. 27 yaşında, Senegal Milli Takımı'na çağrılarak, kulüp kariyerini milli formaya da taşıyan tecrübeli futbolcu, 2019'da düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası öncesi umut oldu.

    İtalyanların Gizli Keşfi Diagne, Süper Ligin Altını Üstüne Getirdi

    İNGİLİZLER TAKİPTE

    Spor Toto Süper Lig'de gollerini sıralayan Mbaye Diagne, İngiliz kulüpleri tarafından yakından izleniyor. Wolverhampton başta olmak üzere Leeds United gibi kulüplerin transfer listesinde olan Kasımpaşalı oyuncu, performansıyla daha fazla dikkat çekiyor.

    EDUOK, TREZEGUET VE DIAGNE, 23'E ULAŞTI

    Kasımpaşa'da Mbaye Diagne'nin hücumdaki partnerleri olan Samuel Eduok ve Trezeguet, büyülemeye devam ediyor. Üç futbolculunun toplam gol sayıları 13 haftada 23 oldu.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Çin Halk Cumhuriyeti Kasımpaşa Juventus Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (7)

    a:

    3 büyüklerde golcü mü var ki.

    6
    0
    yanıtYanıtla
    fatihterim:

    aha buraya yazıyorum )parmamı yalayıp monitöre sürdükten sonra )bu adam iyi golcü bunu milan kapmazsa banada fatih terim demesinler

    0
    3
    yanıtYanıtla
    bzzt:

    fener alsın işte

    1
    2
    yanıtYanıtla
    FITIFITI:

    GALATASARAY DA FORVET Mİ VARDI?

    2
    0
    yanıtYanıtla
    ERKEK AMA PARASIZ ERKEK ERKEK Mİ:

    Kasımpaşa''dan forvet almasınlar Eren''de Kasımpaşa''dan geldi elimizde patladı.

    yanıt0
    yanıt1
    KRALEX:

    BIZIM SLIMANI DAHA IYI :(

    1
    0
    yanıtYanıtla
    PSV:

    yok artık lebron

    yanıt1
    yanıt0
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title