Haberler

Çomü'den Kısa Kısa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İŞKUR arasında işbirliği anlaşması imzalandı.Prof.Dr.Şükriye Aras Hisar, İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan ile yaptığı protokolle ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin eğitiminden oldukları kadar iş...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İŞKUR arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan ile yaptığı protokolle ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin eğitiminden oldukları kadar iş bulmalarından da sorumlu olduklarını, bunun için çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin uğradığı Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi'nde (ÖSEM) İŞKUR için bir yer tahsisi yaptıklarını anımsatan Hisar, "Öğrencilerimiz buraya giderek iş başvurusu yapma teknikleri konusunda yardım alabilecek" dedi.

Ali Çalışkan ise Türkiye'de işsizliğin temel nedeninin başında mesleksizliğin geldiğini ifade ederek, "Çanakkale'de iş ve meslek danışmaları 2012 yılı itibariyle açılan 5 bin 804 açık iş ilanına 7 bin 319 kişiyi yönlendirmiş olup, bunlardan 3 bin 427'si işe yerleşmiştir. Gelen her işsizle bire bir danışmanlık yapılmış olup, iş arama becerileri, meslek edindirme ve iş gücü piyasası hakkında bilgi verilmiştir. Bu bağlamda protokol gereği 3 yıl boyunca hizmet verecek olan İŞKUR bürosunda ihtiyaca göre belirlenecek iş ve meslek danışmanları aracılığıyla öğrencilere iş hayatına hazırlık ve iş gücü piyasası ile iş arama becerileri hakkında bilgiler verilecek" diye konuştu.

-Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan kitap bağışı-

ÇOMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, üniversite kütüphanesine 440 adet kitap bağışı yaptı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Kavak, müdür yardımcıları öğretim görevlileri Cumhur Erdönmez ve Ayhan Sarıyıldız tarafından getirilen kitaplar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar'a teslim edildi.

Doç. Dr. Nuri Kavak, öğretim üyeleri ve öğrencilerden kampanyaya destek geldiğini ifade ederek, "Kitaplar ağırlıklı olarak öğretim üyelerimiz tarafından bağışlandı. Bunun diğer birimlere, öğrencilere ve öğretim üyelerine örnek olmasını diliyoruz" dedi.

Prof. Dr. Hisar ise kitap bağışı için teşekkür etti.

-Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 100. öğrenci kaydını gerçekleştirdi-

ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne 100. öğrencinin kaydı gerçekleştirildi.

Enstitü müdürü Prof. Dr. Metehan Uzun, 100. öğrenci olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat'ın kaydını yaptıklarını belirterek, "100. öğrencimizi kaydettik ve bu öğrencimiz de Çanakkale sağlık müdürümüz. Sağlık Bilimleri Enstitüsü, üniversitemizin en son kurulan en genç enstitüsü. Henüz iki yılımızı tamamlamadan 100. öğrenciye ulaşmak bizi mutlu ediyor" dedi.

Şimdiye kadar 81 öğrencinin enstitüde öğretim gördüğünü belirten Prof. Dr. Uzun, kayıtlar tamamlandığında 110 öğrencinin üzerine çıkmayı beklediklerini ifade etti.

Çanakkale Sağlık Müdürü Dr. Kubat ise Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans programının profesyonel olarak işi daha iyi bilen idarecilerin yetişmesine hizmet edeceğini, sağlıktaki dönüşümlerin ve insan kaynakları kullanımının planlı, düzenli ve ileriye dönük yapılabilmesi için bu eğitimin önemli olduğunu kaydetti.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Şükriye Aras Hisar Türkiye Kavak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title