Haberler

Çomü'den 2 Öğrenci Gönüllü Hizmet İçin İngiltere'ye Gidiyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Çomü) Dış İlişkiler Ofisi AB Gençlik ve Eğitim Programları Koordinatörlüğünde 2 Öğrenci, Gönüllü Hizmette Bulunmak İçin İngiltere'ye Gidecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dış İlişkiler Ofisi AB Gençlik ve Eğitim Programları koordinatörlüğünde 2 öğrenci, gönüllü hizmette bulunmak için İngiltere'ye gidecek.

Vizesini alan ve bir hafta içinde yola çıkacak olan Uygar Kılıç ve Didem Gürdoğan, ilk defa yurtdışına çıkacaklarını, yaşadıkları bu deneyimin kendileri için çok değerli olduğunu belirtti. Çanakkale'deki bütün gençlerin bu programdan yararlanabileceğini söyleyen öğrenciler, bu programın öncelikle kişisel gelişim, ardından da farklı kültürlerin öğrenilerek daha geniş bir vizyona sahip olmak anlamında büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Avrupa Gönüllü Hizmeti (Eylem 2 Projeleri) ile gençler hiç ücret ödemeden bir AB ülkesinde 2 ile 12 ay arasında gönüllü hizmette bulunabiliyor. Farklı bir kültürde yaşama deneyimi kazanmak, yeni bir dil öğrenmek ve yurtdışında kültürümüzü temsil etmek isteyen 18-30 yaş arası bütün gençler, bu programı kullanabiliyor. Ayrıntılı bilgi için www.youth.gov.tr'den ulusal ajansın sayfasını inceleyebilir ya da Onsekiz Mart Üniversitesi AB Gençlik ve Eğitim Programları ile iletişime geçebilirsiniz.

(AÖ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title