Haberler

Çomü'de 8 Bin 500 Öğrencinin Mezuniyet Coşkusu

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) 2016-2017 eğitim-öğretim yılında toplam 8 bin 500 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) 2016-2017 eğitim-öğretim yılında toplam 8 bin 500 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Öğrenciler, mezuniyet coşkusuyla kep fırlattı.

Çanakkale 18 Mart Stadyumu'ndaki mezuniyet törenine Çanakkale Valisi Yardımcısı Adil Karataş, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, öğretim görevlileri ve öğrenci aileleri katıldı. Tören, öğrencilerin geçit töreniyle aileleri selamlamasıyla başladı. Komik paylaşımların yer aldığı pankartlarla hem protokolü hem de aileleri güldüren öğrenciler, dev Türk bayrağı açarak geçişlerini tamamladı. Mehter takımı bir konser verdi.

Törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ'nün hem eğitimde hem de bilimsel araştırmada, akademik kaliteyi öncelik yapmış ve bu doğrultuda çalışan çeyrek asırlık bir devlet üniversitesi olduğunu söyledi. ÇOMÜ'nün 50 bine yakın öğrencisiyle ülkenin en büyük ve en çok tercih edilen üniversitelerinden birisi olduğunu belirten Rektör Acer, sözlerine şöyle devam etti:

"Tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle ünlü Çanakkale ve ilçelerinde, birbirinden seçkin yerleşkelerinde ve Çanakkale Boğazı'na nazır merkez yerleşkesinde kurulu eşsiz güzellikte bir üniversite. Teorik eğitimle yetinmeyen, öğrencilerin uygulama imkanlarını ve iş dünyası ile ilişkilerini güçlendiren imkanlar oluşturmuş bir üniversite. Türkiye'nin en güçlü arkeoloji bölümlerinden birine, en büyük astrofizik gözlem evine, sınırlı sayıda üniversitede bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne, en güçlü Japonca bölümüne, alanlarında ön sıralarda yer alan fakülte ve yüksekokullara sahip, Türkiye'de akademik kalite sıralamasında son iki yılda 15 basamak birden ilerlemiş bir üniversite."

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kep atma töreni öncesi Arslanbek Sultanbekov, Dombra müziği ile mini bir konser verdi. Konserin ardından mezun olan 8 bin 500 öğrencinin keplerini havaya fırlatmasıyla tören sona erdi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Onsekiz Mart Üniversitesi Yücel Acer Çanakkale Karataş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title