Haberler

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin etap etap gerçekleştirilecek dev bir yatırım olduğunu bildirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin etap etap gerçekleştirilecek dev bir yatırım olduğunu bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede etap etap gerçekleştirilmekte olan çalışmalarla Trabzon'un çehresinin değiştirileceğini belirtti. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında şimdiye kadar 95 binanın yıkımının tamamlandığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Birinci etap dönüşüm alanının Esentepe Mahallesi'nde kalan kısmında yıkımlarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Kamulaştırmaların ve buradaki yıkımların tamamlanmasıyla uygulama projesinin inşasına başlanacak" ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, Çömlekçi birinci etap dönüşüm alanında yıkım çalışmaları devam ederken, bir yandan da ikinci etap dönüşüm alanı için çalışmaları yoğunlaştırdıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan ile gerekli protokolleri imzalamış ve bunu kamuoyuna duyurmuştuk. İkinci etap dönüşüm alanında değer tespit çalışmaları gerçekleştirildi ve buna binaen hak sahipleri ile bir araya gelinerek bilgilendirme yapıldı. Arkadaşlarımız ve TOKİ yetkilileri hak sahiplerinin tüm sorularını ayrıntılı şekilde yanıtladı. Sürecin uzamaması için, güzel şehrimizin ve hak sahiplerimiz için burada yeni bir yöntem uyguluyoruz. Mahkemelerin birinci etap kentsel dönüşüm alanı için belirlediği değerleri revize ederek ikinci etap dönüşüm alanındaki hak sahiplerine sunmuş olacağız. 15 Şubat'tan itibaren bu görüşmelere başlayacağız. Bu yöntemle çok daha hızlı bir şekilde sonuç alacağımıza inanıyorum."

Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin etap etap gerçekleştirilecek olan dev bir yatırım olduğunu da hatırlatan Gümrükçüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu proje kapsamında yıkılacak toplam bina sayısı 910'dur. Bu projenin toplam maliyeti 500 milyon liranın üzerindedir. Trabzon'un merkezinde büyük bir alan dönüşüme tabi tutulmaktadır. Şehrimizi dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri yapmak için azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çömlekçi Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title