Haberler

Çömlekçi 2. Etap Projesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Çömlekçi'de sürdürdüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahipleriyle anlaşma yapıldığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Çömlekçi'de sürdürdüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahipleriyle anlaşma yapıldığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sürdürülen proje kapsamında, 752 hak sahibiyle görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, bin 336 hissenin TOKİ tarafından hak sahiplerinden 94,8 milyon karşılığında alındığına işaret edilerek, "Çömlekçi ve Yenicuma'dan konut talep eden 110 hissedar ile de konut karşılığında 21,1 milyon lira anlaşma yapıldı. Böylece Çömlekçi 2. Etap Kentsel Dönüşüm alanında hak sahipleri ile 115,9 milyon liralık anlaşma yapıldı." denildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da projenin birinci etabının tamamlanarak ikincisi için satın alma işlemlerinin sürdürüldüğünü belirtti.

Vatandaşlara sunulan fiyatların piyasa şartlarının üstünde olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Hak sahibi hemşehrilerim ilgi göstererek anlaşma sürecine katılmıştır. Çömlekçi 2. etap kentsel dönüşüm alanının önemli bir kısmı TOKİ tarafından anlaşma usulüyle satın alınmıştır. Bölgedeki tüm hak sahibi hemşehrilerimden ricamız bu fırsatı son derece iyi değerlendirmeleridir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çömlekçi Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title