Haberler

Çömez: "Kerkük'teki Referandumun Amacı Belli"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Kerkük'te Yıl Sonuna Doğru Yapılması Öngörülen Referandumun Amacı ve Sonucunun Belli Olduğunu, Türkiye'nin Bu Referandumu Tanımayacağını Şimdiden İlan Etmesi Gerektiğini Söyledi.

AK Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, Kerkük'te yıl sonuna doğru yapılması öngörülen referandumun amacı ve sonucunun belli olduğunu, Türkiye'nin bu referandumu tanımayacağını şimdiden ilan etmesi gerektiğini söyledi.

ABD'de bir süredir temaslarda bulunan Çömez ve CHP Tokat milletvekili Orhan Ziya Diren, New York'taki Türkevinde, New York Türkmen Enstitüsünün düzenlediği "Türkiye'nin Yol Haritasında Kerkük ve Türkmenler" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldılar.

Türkiye'ye kuzey Irak'ta bir oyunun dayatılmakta olduğunu, Türkiye'nin bu oyuna gelmemesi, bunun yerine "kendi yol haritasını" oluşturması gerektiğini söyleyen Çömez, Kerkük'te yapılacak referandumla ilgili olarak, "Bu, sanal ve antidemokratik bir referandum olacaktır, Türkiye bu referandumu tanımayacağını şimdiden ilan etmelidir" dedi.

Irak'ın Kuveyt'e saldırmasından sonra 1991 yılında 36. paralelin kuzeyinde kurulan ve güvenliği Çekiç Güçle korunan "uçuşa yasak bölgenin" şimdi Irak'ın kuzeyindeki sözde Kürdistan'ın temelini oluşturduğunu kaydeden Çömez, bu bölgenin ana şehri sayılan Erbil'de insanların Tükçe konuştuğunu belirtti.

Saddam zamanında oradan çıkarılan Türk ve Kürt kökenli Iraklılar yerine Arapların yerleştirildiğini hatırlatan Çömez, "Bölgeden ayrılan tek bir kişi yerine, bugün 50 kişi getirilerek, bölgenin demografik yapısı Kürtlerin lehine sistematik ve planlı bir şekilde değiştirilmiştir" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title