Haberler

Çömez'in Avukatı Düzgün: "Çömez İngiltere'de, Dil Eğitiminin Ardından Dönecek"

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alınmak Üzere Aranan Eski Milletvekili Turhan Çömez'in Avukatı Engin Düzgün, Çömez'in Dil Eğitimi İçin 7 Haziran Tarihinde Gittiği İngiltere'de Bulunduğunu ve Dil Eğitiminin Ardından Türkiye'ye Döneceğini Bildirdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmak üzere aranan eski milletvekili Turhan Çömez'in avukatı Engin Düzgün, Çömez'in nerede olduğuna dair iddialara açıklık getirdi. Düzgün, Çömez'in dil eğitimi için 7 Haziran tarihinde Atatürk Havalimanı VIP kapısından çıkış yaptığını, saat 19.10 da, TK 1981 J sefer sayılı THY uçağı ile Londra'ya gittiğini ve halen Londra'da olduğunu bildirdi.

Avukat Engin Düzgün, ANKA'ya yaptığı açıklamada, kimi çevrelerin Çömez ile ilgili olarak maksatlı ve planlı bir şekilde, karalama ve dezenformasyon kampanyası başlattığını ifade etti. Çömez'in, daha önceden planladığı dil eğitimi için 7 Haziran tarihinde Atatürk Havalimanı VIP kapısından çıkış yaptığını ve saat 19.10 da, TK 1981 J sefer sayılı THY uçağı ile Londra'ya gittiğini belirten Düzgün, Çömez'in halen İngiltere'de bulunduğunu söyledi.

Çömez'in kaçak olarak yurt dışına çıktığı ve halen Türkiye'de olduğu şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu belirten Düzgün "İddialar belirttiğimiz gerçekler karşısında, müvekkilin kişilik hakları açısından, ağır bir saldırı niteliğindedir" dedi.

Çömez'in, yurt dışına çıkışından bir gün önce Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın daveti üzerine makamına gittiğini ve Yazıcı ile 1.5 saat görüştüğünü kaydeden Düzgün, şunları söyledi:

"Bu görüşmede, Sayın Bakan'a, İngiltere'ye dil eğitimi için gideceğinden bahsetmiştir. Sayın Çömez, daha önceden programlanan ve halen devam eden dil eğitim programının bitmesini müteakip, ülkesine geri dönecektir. Sayın Çömez'in saygın siyasi kimliğine, parlak mesleki kariyerine, toplumun yakından tanıdığı kişiliğine yapılan kasıtlı ve seviyesiz saldırılar, hiçbir zaman maksadına ulaşamayacaktır." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title