Haberler

Çolpan İlhan Doğum Gününde Mezarı Başında Anıldı

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncu Çolpan İlhan, ailesi ve sanatçı arkadaşlarının katılımıyla, 80. yaş gününde mezarı başında anıldı.

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncu Çolpan İlhan, ailesi ve sanatçı arkadaşlarının katılımıyla, 80. yaş gününde mezarı başında anıldı.

Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki tören öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesine karşı çok yoğun ve ağır bir özlem duymaya devam ettiğini söyledi.

Özleme duygusunun çaresiz bir duygu olduğunu belirten Alışık, şöyle konuştu:

"Annemi her zaman ailenin kahramanı olarak gördüm. Annem çok güçlü, dirençli, çok sağlam, kalabalık kadınlar grubunun tek başına bir Çolpan İlhan'ıydı. Onun için annem her zaman bir güç simgesiydi. Mücadele ölçüsü simgesiydi. Çok ince ve narin bağla bağlıydı ama hiç kopmayacak bir bağdı. Çok güçlü ama bir o kadar da narin, zarif ve inceydi. Hepimizde çok büyük emekleri var. Bize adanmış bir ömrü var. Bugün de burada doğum gününü kutlamak için, tekrar şükran, minnet duygularımızı iletmek için burada bulunuyoruz."

Senarist Safa Önal da anma töreninde, İlhan'ın güzel bir hayat yaşadığını ve çevresine de güzel bir hayat yaşattığını dile getirdi.

Çolpan İlhan'ın eşi Sadri Alışık ve kardeşi Atilla İlhan ile 36 yıl arkadaşlık yaptığını da aktaran Önal, şöyle konuştu:

"Bir tarafta Atilla İlhan, bir tarafta Sadri Alışık. Bu, onun için zor bir denge. Bu insanların arasında ilişkilerini hiç kesmeden, bütün kalbiyle, enerjisiyle ve iyimserliğiyle iyi dostumdu. Yıllarca aynı sofrada yemek yedik. İyi kalpli, kendini biraz geriye çeken, sanatta daha çok eşi Sadri Alışık'a imkan tanıyan, onu öne iten biriydi. Bütün Sadri Alışık filmlerinde, Sadri'nin giydiği kıyafetler için, senaryoyu mutlaka Çolpan İlhan okurdu. Çolpan İlhan gider o kıyafetleri seçerdi. Alışverişi yapar, yüklü bir valizle gelirdi. Sadri o valizin içinden seçerdi. Eşi ve çocuğu için, neyi varsa ortaya koyan biriydi."

Tören, sanatçının mezarı başında Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zincirlikuyu Sadri Alışık Çolpan İlhan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title