Haberler

Çökme Tehlikesine Karşı Bina Boşaltıldı

Diyarbakır'da merkez Bağlar İlçesi'nde 4 ailenin yaşadığı 4 katlı bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.

Diyarbakır'da merkez Bağlar İlçesi'nde 4 ailenin yaşadığı 4 katlı bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı. Çökme tehlikesine karşı bina çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, sivil savunma ile itfaiye ekipleri hazır durumda bekletiliyor.

Merkez Bağlar İlçesi, Girne Caddesi 821'inci sokakta bulunan ilk iki katında üniversite öğrencilerinin oturduğu 4 katlı binanın altından sesler gelmesi, duvarlarda çatlakların oluşması ve camların kırılması üzerine bina sakinleri evlerini boşaltarak Belediyeden yardım istedi. Olay yerine gelen belediye yetkilileri yaptıkları incelemelerden sonra çevredeki evleri de tedbir amaçlı boşaltı. Belediye ekipleri tarafından demir ve tahta kalaslarla geçici olarak güçlendirilen binada eşyaların tahliye edilmesinden sonra binanın yıkım işlemine başlanılacak. Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve Yardımcısı Nimet Taş binada incelemede bulundu. Burada binaların çok iç içe olduğunu söyleyen Başkan Yardımıcısı Nimet Taş şunları söyledi;

"Herhangi bir çökme çevredeki binalar için de ciddi tehdit oluşturuyor. Bina yapılırken hiçbir mühendislik işleminden yararlanılmamış. Tamamen o zamanki koşullara, o andaki ihtiyaçlara göre düzenlenmiş. Önce tek kat çıkılmış, daha sonra iki, üç ve dördüncü katlar çıkmış ve yığma yapılmış. Yığma ve kolonları birleştirmişler ve böyle bir sentez oluşturmuşlar. Dediğim gibi şu anda bina kendi yükünü taşıyamıyor. Biz binayı yıkacağız sadece şu an binayı boşaltabilmek için önlem alacağız ve güvenliği sağlayacağız. Bina dört katlı ve her katta iki daire olduğunu düşünüyoruz."

(FOTOGRAFLI) - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title