Haberler

Çöken istinat duvarının zarar verdiği bina sakinleri yardım bekliyor

Güncelleme:

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl çöken istinat duvarının zarar verdiği apartmanda yaşayan vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl çöken istinat duvarının zarar verdiği apartmanda yaşayan vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Serdar Mahallesi Girgin Sokak'ta bulunan 5 katlı apartmanın yanındaki istinat duvarı, 2018'in Mart ayında yağışlar sırasında çökerek apartmana yaslandı.

Belediye ekiplerinin binayı mühürlemesinin ardından 2 ay kadar akrabalarında kalan vatandaşlar, konuyla ilgili bir gelişme olmaması üzerine evlerine döndü.

Olayın ardından daha önce tamamı dolu olan binadaki 10 daireden 5'inde yaşayanlar evlerini boşalttı. Evlerinde korkuyla yaşayan diğer daire sakinleri ise mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için yetkililerden ilgi bekliyor.

"Duvarın yapılmasını istiyoruz"

Bina sakinlerinden Ayşe Göçmen, duvarın yıkılmasının ardından İzmit Belediyesinin istimlak yoluyla evlerini satın almak istediğini, teklif edilen bedelin düşük olması nedeniyle bunu kabul etmediklerini söyledi.

Belediyenin bunun üzerine açtığı kamulaştırma davasının 6 ay önce apartman sakinlerinin lehine sonuçlandığını dile getiren Göçmen, halen duvarın onarılmasına ilişkin belediyeden net bir cevap almadıklarını ifade etti.

Aynı binada yaşayan Hanife Dilber de binanın yanındaki merdivenin genişletilmesi için yapılan çalışma nedeniyle üzerine yük binen duvarın yağmur yağınca büyük bir gürültüyle çöktüğünü söyledi.

Olayın ardından binanın mühürlendiğini ve bir süre akrabalarında kaldıklarını anlatan Dilber, "Çok mağdur olduk. Duvarın yapılmasını istiyoruz. Rahat olalım, kış geliyor, yağmur yağacak." dedi.

Yıkılan duvarın en fazla zarar verdiği evin sahibi Melek Çağlayan da yalnız yaşadığını ve geceleri çok korktuğunu söyleyerek, "Evin içinde çok hasar yok ama arka balkon yıkıldı. Bir de evin camları kırıldı. Duvarın yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title