Haberler

Çok Tehlikeli Gelişme! ABD, Orta Doğu'ya Asker Yığıyor

Güncelleme:

ABD, Orta Doğu'da görevli askeri ve sivil personel sayısını 40 bin 517'den 54 bin 180'e çıkarttı. Suriye'deki asker sayısı da arttırıldı.

Pentagon bünyesinde Orta Doğu'da görevli askeri ve sivil personel sayısının, 54 bin 180'e çıktığı bildirildi.

14 BİN ARTTI

Savunma Bakanlığı İnsan Gücü Veri Merkezinin hazırladığı rapora göre, Pentagon'un Ortadoğu ülkelerindeki asker ve sivil personel sayısı Mayıs ayında 40 bin 517 iken, bu rakam Eylül ayında 54 bin 180'e çıktı. Raporda, personel sayısındaki en yüksek artışın Katar, Bahreyn, Suriye, Kuveyt ve Türkiye'de görüldüğü tespitine yer verildi.

SURİYE'DE DE SAYI ARTTI

Pentagon'un sıklıkla 503 olarak açıkladığı Suriye'deki personel sayısının Haziran'a kadar bin 251'e, Eylül'de de bin 723'e çıktığına işaret edildi. DEAŞ ile mücadelenin sürdüğü Irak'ta da personel sayısının Haziran-Eylül aralığında 8 bin 173'ten 9 bin 122'ye çıktığı belirtilen raporda, bir diğer dikkat çekici nokta Türkiye'deki personel sayısındaki artış oldu.Türkiye'de personel sayısı geçen Haziran ayına kadar bin 350 ile bin 405 arasında değişkenlik gösterirken, Eylül ayında bu sayının 2 bin 265 olduğu bilgisi paylaşıldı.

RAKAM DAHA FAZLA OLABİLİR

Pentagon'un Ortadoğu için verdiği sayının belirtilenden daha fazla olabileceği de değerlendiriliyor. Geçtiğimiz Ekim ayında ABD'li Tümgeneral James Jerard sadece Suriye'de dört bin askerlerinin bulunduğunu açıklamıştı. Jerard, daha sonra rakamı yanlışlıkla söylediğini savunarak "500" şeklinde düzeltmişti. Pentagon bir süre önce de Afganistan'da bulunan 11 bin civarında askeri gücüne 3 bin kişilik ek kuvvet gönderildiğini açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Orta Doğu Suriye Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title