Haberler

Çok Güzel Şeyler Olacak, Bazıları Bavullarını Toplayarak Kaçacak"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığındaki olaylara ilişkin, aralarında eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem'in de bulunduğu biri er 28 kişi hakkında açılan davada, sanıkların tutukluluk halinin devamına...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığındaki olaylara ilişkin, aralarında eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem'in de bulunduğu biri er 28 kişi hakkında açılan davada, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesindeki salonda görülmeye devam edilen duruşmaya sanıklar, avukatları ve bazı sanık yakınları katıldı.

Sanıklardan Anıl Ceylan, darbe girişimi esnasında Sahil Güvenlik Komutanlığında er olarak görev yaptığını, yaşananlardan darbe girişimi olduğunu anlamadığını savundu.

Ceylan, "Üstem'in emir subayı Burhan Gülnar, masanın üzerindeki not defterini bana vererek imha etmemi istedi. Buna o gece yanımdaki diğer er de şahittir. Gülnar, o gece askerlerin cep telefonlarını topladı, bize komuta katından ayrılmayın emri verdi. Ben kesinlikle vatanıma ihanet etmedim. Sadece bana verilen emri yerine getirdim. Suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

Ceylan'ın savunmasının ardından tanık beyanlarına geçildi.

İddianamede beyanları yer alan tanık Yahya Karakaş, beyanlarını baskı altında verdiğini ve kabul etmediğini söyledi.

"Bazıları bavullarını toplayarak kaçacak"

Diğer tanık Sinan Mamak, darbe girişimi öncesi Sahil Güvenlik Komutanlığında Trabzon Grup Komutanı olarak görev yaptığını belirterek, 15 Temmuz gecesi Üstem'le telefonda konuştuğunu söyledi.

Kendisinin darbe girişiminde yer almadığını savunan tanık Mamak, "16 Temmuz saat 02.00 sularında Üstem'in emir subayı Gülnar beni aradı ve komutanın benimle görüşeceğini söyledi. Kısa süre sonra Üstem'i bağladı telefona. Üstem, bana 'Çok güzel şeyler olacak, bazıları bavullarını toplayarak kaçacak.' dedi. Üstem'e Trabzon Valisi'nin aradığını, yanına gideceğimi söyledim. O, bana cevaben, 'Sen benim emrimdesin. Kesinlikle gitmeyeceksin.' dedi." beyanında bulundu.

Mahkeme ara kararı açıkladı

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar hakkında Emniyet Genel Müdürlüğünden istenen ByLock listesinin beklenilmesi, savunmalar doğrultusunda adı geçenlerin tanık olarak dinlenilmesi ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Ayrıca mahkeme, sanıklar Hakan Dişli, Abdülkadir Akcan ve Güray Demir'in eşleri hakkında soruşturma ya da açılmış dava olup olmadığı, varsa belgelerinin dosyaya eklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Sincan Gülnar Mamak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title