Haberler

Diyarbakır'da Yağmur Altında İlahi Seslendirildi

Güncelleme:

Diyarbakır'da yağmur altında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, 5 dilde ilahiler seslendirildi.

Diyarbakır'da yağmur altında kutlanan "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinde, 5 dilde ilahiler seslendirildi.

Diyarbakır Müftülüğü'nce "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" temasıyla organize edilen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşti.

Programda müftülük bünyesinde imam ve müezzinlerden oluşan "İlahi Nağmeler Korosu" ile Kur'an kursu öğrencilerinin oluşturduğu "Hançeri Güzel Camisi İlahi Korosu" Arapça, Kürtçe, Zazaca, Türkçe ve İngilizce ilahiler ile Farsça kaside seslendirdi.

Diyarbakırlı ünlü Mevlüthan ve Gazelhan Mustafa Baybur ile Divan-Der Başkanı, musikişinas iş adamı Hacı Şaban Peker de ilk kez bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılarak, seslendirdiği ilahilerle peygamber sevgisini gönüllere nakşetti.

İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, peygamber efendimizin Mekke dönemine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Peygamberimiz İslamı tebliğ ederken Mekke müşrikleri emin olunuz ki bizden daha fazla Lailaheillallahın manasını biliyorlardı. Onlar manasını bildikleri için peygamberimize karşı koydular. Bugün ise yeniden samimiyetle oturup kendi inancımızı, kendi yaşantımızı, kendi ahlakımızı sorgulamak durumundayız. Eğer arıza varsa, eğer problem varsa, eğer çatışma varsa oturup gerçek İslam'ın neresinde olduğumuzun muhasebesini yapma zaruriyetimiz var."

Tevhidi düzen olmazsa bunun karşısında müşrik düzen olacağını ifade eden Erdoğmuş, "Yüce kitabımızın ilk kapağını açtığımız zaman görüyoruz ki Allah'ın adıyla başlıyor. Bu ne demek, vahiyin kaynağı Allah demektir. Yüce kitabımızın son kapağını kapatırken Kur'an-ı Kerim'in son suresinin Nas suresi olduğunu, insanlar suresi olduğunu biliyoruz. Kur'an-ı Kerim'in son kapağının insanlarla kapatılmasının manası nedir? Demek ki vahiyin kaynağı Allah, vahiyin muhatabı ise insandır. Vahiyin iki hedefi var biri tevhid diğeri de adalettir. İslam dini bu iki kanatla var olmuş ve var olmakta" dedi.

Kutlamalar, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından son buldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bismil ve Silvan'daki ziyaretleri nedeniyle programa katılamadı.

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğmuş Mekke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title