Haberler

Coğrafya Kitabında Ağrı Dağı'na "Ararat" Hatası

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 11. sınıf Coğrafya kitabında Ağrı Dağı'nın "Ararat" olarak isimlendirildiğini sert bir dille eleştirerek, "Bugüne kadar ders kitaplarında pek çok yanlışlığa imza atan Bakanlık, anlaşılan o ki, hatalarından ders çıkarmamıştır" dedi.

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan ve şu anda okullarda okutulan 11. sınıf Coğrafya kitabının 133. sayfasında yer alan Türkiye fiziki haritasında Ağrı Dağı'nın adının "Ararat" olarak yeraldığını açıkladı. Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın inanılmaz bir hataya daha imza attığını belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla 2007 yılında basılan 11. sınıf coğrafya ders kitabında yer alan bu ihmal, affedilemez boyuttadır. Zira "Ararat' kelimesi günümüzde sözde Ermeni Soykırımı iddiasının sembolü haline gelmiştir. Bugüne kadar ders kitaplarında pek çok yanlışlığa imza atan Bakanlık, anlaşılan o ki, hatalarından ders çıkarmamıştır" dedi.

-"MEB, ERMENİ PROPOGANDASINA ZEMİN OLUŞTURDU"-

Türkiye'nin içten ve dıştan kıskaç altına alındığını söyleyen Koncuk, Türkiye aleyhine lobi faaliyetlerinin arttığı bir dönem yaşandığını kaydetti. Koncuk, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin fiziki haritasında Ağrı Dağı'na Ararat denmesi oldukça manidardır. Ayrıca başında Milli kelimesi bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, bu haritayla istemeden de olsa Ermeni propagandasına yeni bir zemin oluşturmaktadır" diye konuştu.

-"KİTAPLARIN TİTİZLİKLE İNCELENMEMESİ EĞİTİM SİSTEMİNE DARBE VURUYOR"-

Kaliteli bir eğitimin ancak nitelikli insan yetiştirme ile mümkün olduğunu ifade eden Koncuk, buna karşın milli eğitimde art arda hatalar yapıldığını, bu nedenle de Türkiye'de "ayakları yere sağlam basan" bir milli eğitim politikası üretilemediğini belirtti. Koncuk, özellikle öğrencilere servis edilen ders kitaplarının titizlikle incelenmemesinin eğitim sistemine büyük darbe vurduğunu kaydetti. Koncuk, MEB ve Talim Terbiye Kurulu'nun görevini eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini ve ders kitaplarında hiçbir hataya yer vermemesi durumunda olduğunu söyleyerek, "Coğrafya kitabında Ağrı Dağı'nın adının Ararat olarak yazılması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk hatası değildir. Ancak bunun Bakanlığın son hatası olmasını umut ediyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın işlevine hiç yakışmayan bu büyük hatayı ivedilikle düzeltmesini istiyoruz" dedi..

-"MEB HAVLU MU ATTI?"-

Koncuk, haritada Ağrı Dağı'nın nasıl Ararat olarak yer aldığı, ders kitaplarını incelemekle yükümlü olan Talim Terbiye Kurulu'nun bu hatayı nasıl gözden kaçırdığı sorularının MEB tarafından yanıtlanması gerektiğini söyledi. Koncuk, "Milli Eğitim Bakanlığı, Ağrı yerine Ararat kelimesini kullanarak, Ermeni davasında havlu mu atmaktadır?" sorusunu sordu.

Koncuk, Ermeniler için Ararat'ın anlamının önemli olduğuna değinirken, 1915-1920 yıllarındaki Ermeni olaylarının konu alındığı "Ararat" isimli bir filmde tarihi gerçeklerin saptırılarak ve Türkiye'nin hak etmediği şekilde suçlandığına işaret etti.

-KİTAP, TTK TARAFINDAN 2007 YILINDA ONAYLANMIŞ-

Evren Yayıncılık tarafından basılan kitap, Abdulcabar Gültepe, Burhan Güncegörü, Sunay Kılıçarslan, Abdullah Tural, Ahmet Aydın, Belgin Turoğlu, Demet Yıldırım, Hacı Murat Görer ve Sema Zeytçioğlu tarafından yazılmış. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun 19 Nisan 2007 tarih ve 88 sayılı kararıyla ders kitabı olarak kabul edilen kitap Yayımlar Dairesi Başkanlığı'nın 04 Haziran 2007 tarih ve 2682 sayılı yazısı ile birinci basım olarak 305 bin adet basıldı. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title