Haberler

Coğrafi İşaretli Ürünlerde Amblem Zorunluluğu

Coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerde, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından belirlenen amblemlerin kullanılması zorunlu hale getirildi.

Coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerde, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından belirlenen amblemlerin kullanılması zorunlu hale getirildi.

Gaziantep Ticaret Borsası tarafından coğrafi işaret tescil belgesi alınan, Antep Bulguru, Antep Fıstık Ezmesi, Antep Lahmacunu, Antep Tırnaklı Pidesi, Antep Firiği ve Antep Köy Kahkesi için üreticiler TÜRKPATENT kurumunun belirlediği amblemi kullanabilecek. Amblemlerin ambalaj ve paketlerde kullanılabilmesi için ürünlerin tescil belgesinde belirtilen uygunluk şartlarını taşıması gerekecek. Türk Patent ve Marka Kurumunun, 'Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği'nin, 29 Aralık 2017 tarih ve 30285 sayılı Resmi Gazetede yayımlandığını belirten GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, 10 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yönetmeliğe göre tescilli ürünlerde amblem kullanılmasının zorunlu hale getirildiğini ifade etti. Bayram, yaptığı açıklamada amblem kullanımına yönelik usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğe göre, coğrafi işaretli ürünlerin tescil belgesinde belirtilen şartlara uygun olan ürünlerin üretim veya pazarlamasında faaliyet gösterenlerin kullanabileceğini dile getirdi. Tescilli geleneksel ürün adının amblemsiz kullanımının 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu hükümlerine tabi sayılmayacağını vurgulayan Bayram, "Tescilli geleneksel ürün adının amblemsiz kullanımı 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu hükümlerine tabi sayılmayacak. Amblem, ilgili kanun hükümlerine uygun olarak coğrafi işaretli veya geleneksel ürün adı ile birlikte ürün veya ambalaj üzerinde yer alacak. Ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılamadığı durumlarda ise işletmede kolayca görülebilecek şekilde kullanılacak. Tescilli adın türüne göre Türk Patent ve Marka Kurumunun belirlediği amblemlerden uygun olanı kullanılacak ve amblem üzerinde değişiklik yapılamayacak. Amblem, coğrafi işaretli veya geleneksel ürün adını kullananlar tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu resmi internet sitesinden temin edilecek" dedi.

GTB Tarafından tescil edilen ürünler ve amblemleri

GTB tarafından tescil ettirilen coğrafi işaretli ürünler için TÜRKPATENT Kurumunun resmi web sitesinde yer alan amblemlerin kullanılacağına dikkat çeken Bayram, Antep Bulguru, Antep Fıstık Ezmesi, Gaziantep Lahmacunu, Antep Tırnaklı Pidesi ve Antep Köy Kahkesi için Mahreç işareti ambleminin, Antep Firiği için ise Menşe adı ambleminin kullanılacağını belirtti.

Bayram, amblemin paket ve ambalajlarda kullanılabilmesi için ürünlerin tescil belgesinde belirtilen uygunluk şartlarını taşıması gerektiğini sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Borsası Gazeteler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title