Haberler

Çocukluğunun vazgeçilmez lezzeti geçim kapısı oldu

Güncelleme:

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaşayan Meral İlker, devletten aldığı hibe desteğiyle açtığı iş yerinde hem çocukluğunun vazgeçilmez lezzeti olan gözlemeyi üretip kazanç sağladı hem de iki kadına iş imkanı sundu.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaşayan Meral İlker, devletten aldığı hibe desteğiyle açtığı iş yerinde hem çocukluğunun vazgeçilmez lezzeti olan gözlemeyi üretip kazanç sağladı hem de iki kadına iş imkanı sundu.

İstanbul'un Kartal ilçesinde yaklaşık 28 yıl yaşadıktan sonra şehir hayatının gürültüsünden ve yoruculuğundan sıkılan 42 yaşındaki Meral İlker, 3 yıl önce iki çocuğuyla baba ocağı Tunceli'nin Ovacık ilçesine yerleşti.

İlçede bir süre tarımsal faaliyetlerde bulunan İlker, daha sonra iş yeri açmak üzere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) girişimcilik kursuna kayıt yaptırdı.

Yaklaşık üç hafta süren eğitimleri başarıyla tamamlayıp sertifika sahibi olan girişimci kadın, 30 bin lira hibe desteği alarak, ilçe merkezindeki Pulur Mahallesi'nde iş yeri açtı.

İş yerinde iki kadını da istihdam etti

Çocukluk yıllarında annesinin kendisine yaptığı ve çok sevdiği yöresel gözlemelerden pişiren İlker, bu sayede iki iş yerinde iki kadını da istihdam etti.

Her gün erken saatlerde uyanıp iş yerinin yolunu tutan azimli kadın, yaptığı peynirli, kıymalı, ıspanaklı, patatesli, kaşarlı ve sucuklu gözlemeleri satarak aile bütçesine katkı sunuyor.

İşletmeci Meral İlker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı bazı sıkıntılar nedeniyle şehir yaşantısını terk ettiğini söyledi.

Ovacık'a geldikten sonra ilk olarak tarımla uğraştığını ifade eden İlker, şöyle konuştu:

"Fasulye ve nohut ektim. Tabii bu konuda çok istikrarlı olamadım çünkü bir kadının kaldırabileceği bir bünye değildi. Dükkan açmak için KOSGEB'in girişimcilik kurslarına katıldım, sertifika aldım ve hibe almaya hak kazandım. Ardından ilçede küçük bir dükkan açtım. Dükkanda annemin çocukken bana ve kardeşlerime her ekmek yapımından sonra pişirdiği ve çok sevdiğimiz gözlemeyi üretip satışını yapabilirim diye düşündüm. Öylede oldu, hem kendi işim oldu hem de şu an sevdiğim işi yapıyorum."

İlker, iş yerinde iki kadın arkadaşını istihdam ettiğini belirterek, peynirli, patatesli, sosisli, salamlı, karışık, kaşarlı, kıymalı ve yöreye ait pancar bitkilerini kullanarak gözlemeler yaptıklarını dile getirdi.

Hem temiz hem de lezzetli olmasından dolayı ürünlerin talep gördüğünü aktaran İlker, "Her şeyden önce bence kadınlar çalışmalı. Kadınlar sevdiği işi yapmalı. Kadınlar araştırarak, azmederek, kendi istedikleri işi yapabilirler. Kadınlar çalışmalı ve hiç vazgeçmemeli." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tunceli Ovacık Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title