Haberler

Çocuklarını 5 Yıl Evde Bağlı Tuttu

Elazığ`da 5 yıl önce eşinin evi terketmesiyle bunalıma giren oto lastik tamircisi 48 yaşındaki Alpaslan Tuna`nın çöplüğe çevirdiği evde çırılçıplak bağlayıp hiç dışarı çıkarmadığı çocukları 14 yaşındaki Seval ile 17 yaşındaki Servet Tuna, komşuların şikayeti üzerine polisin operasyonuyla kurtarıldı.

Kentin Rızaiye Mahellesi Kubbeli Cami sokakta oturdan bazı vatandaşlar, Tuna Apartmanı`nda oturan Alpaslan Tuna`nın çöp eve dönüştürdüğü dairesinde 5 yıldır iki çocuğunu bağlı tuttuğunu ve dışarı çıkmalarını engellediğini söyleyerek, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`ne ihbarda bulundu. Durumun polise bildiilmesi üzerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, apartımanın 4 katındaki dairenin kapısını çaldı.

Alpaslan Tuna`nın kapıyı açmaması üzerine itfaiye merdiveniyle polisler daireye pencereden girmeye çalıştı. Ancak pencerenin önüne çıkan Alpaslan Tuna polislere uzun süre direndi. Buradaki polisler pencerede konuşarak Tuna`yı oyalarken, bir başka ekip de kapıyı kırıp daireye girdi. Çöplüğe dönüşen dairede 17 yaşındaki Servet ve 14 yaşındaki Sevda Tuna`yı çırılçıplak buldu.

Çocuklarını evde bağlayıp işkence yapmakla suçlanan Alpaslan Tuna, sorgulanmak üzere Emniyet müdürlüğü`ne götürülürken, elbiseleri giydirilen Servet ve Seval Tuna kardeşler önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`ne götürüldü. Vücutlarında dayak izleri bulunan iki kardeş, yıkanıp temiz kıyafetler giydirildikten sonra, Elazığ Harput Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

TEDAVİDEN SONRA REHABİLİTASYON

Elazığ Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, kendilerine gelen bir ihbar üzerine iki kardeşin 5 yıldır evde bağlı olarak tutulduğunu öğrendiklerini belirterek, ``Emniyet ile birlikte yaptığımız bir çalışma ile çocukları kurtardık. Mahalle halkı çocukların 5 yıldır içeride bağlı tutulduğunu söyledi. Bu çocuklar yapılacak olan tedavilerinin ardından bir rehabilitasyon merkezine yerleştirilecek`` dedi.

Mahalle sakinleri, Alpaslan Tuna`nın eşinin kendisini 5 yıl önce terk ettiğini ve bu olaydan sonra bunalıma girdiğini söyledi. Lastik tamirciliği yaparken bunalım nedeniyle işi bırakan Tuna`nın sokaktan sürekli eve çöp taşıdığını söyleyen komşuları, Servet ve Seval Tuna kardeşlerin de 5 yıldır evden dışarı çıkamadıklarını belirtti.

AĞABEYİ DE ANNESİNİ VE KARDEŞİNİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Alpaslan Tuna`nın ağabeyi Dr. Hakan Tuna`nın 20 Ağustos 1998`de Elazığ`ın Cumhuriyet Mahallesi Yeşilkent Sitesi`ndeki evinde 63 yaşındaki annesi Melahat ve veteriner hekim olan ağabeyi 45 yaşındaki Osman Tuna`yı av tüfeğiyle öldürdükten sonra bıçakla gözlerini oymuş, çıktığı sokakta karşılaştığı komşusu Adnan Karabulut`u da yaralamıştı.

Polis tarafından yakalanan Hakan Tuna tutuklu yargılanırken, akli dengesinin yerinde olmadığı saptanmış, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi`nde bir süre tedavi gördükten sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title