Haberler

Çocukların Önündeki Engelleri Kaldırmak Onlara Zarar Veriyor

Güncelleme:

ERA Okulları Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin aileleri uyarıyor; "Ortaya çıkan her problemi aileler çözdüğünde, çocuklar zamanla rahata alışıyor ve ileride sorunlar yaşanmaya başlıyor."

Aileler her zaman çocuklarının iyiliğini ister. Rahat bir yaşam sürmeleri için ellerinden geleni yaparlar. Ancak bu durum aşırıya kaçtığında çocuklar için yanlış bir yol çizilmeye başlanıyor. Önüne çıkan her zorluk başkaları tarafından aşıldığında ya da kolaylaştırıldığında, çocuklar rahata alışıyor. Bu da ileriki yıllarda farklı sorunlar ortaya çıkarıyor.

Avustralyalı ünlü çocuk psikoloğu Dr. Michael Carr-Gregg, ailelerin gösterdiği aşırıya kaçabilen bu tutumu "kar küreyici" olarak adlandırıyor. Carr-Gregg bu isimde "kar"ı çocukların önünde engel olarak tanımlarken aileleri de "küreyici" olarak nitelendiriyor. Carr-Gregg, özellikle X Kuşağı ebeveynlerinin çocuklarının hayatını fazlasıyla kolaylaştırdığını ve bu sebeple çocukların karşılaştıkları problemleri kendileri çözemez ya da önlerine çıkan engelleri kendileri aşamaz hale geldiklerini vurguluyor. Bu da ister istemez ileriki yıllarda çocukları birer savunmasız bireye dönüştürüyor.

Kar Küreyici ebeveynlerin yaptığı yanlışlar!

Dr. Michael Carr-Gregg'in "kar küreyici" olarak tanımladığı ebeveynlerin yaptığı pek çok yanlış var. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

Çocuklarını okula otobüs ya da servisle göndermek yerine, okulun kapısına kadar kendileri götürüyorlar.
Ev işlerine çocukları ortak etmiyorlar. Çamaşır ve bulaşık yıkama, dağınıklığı toplama ya da yemek yapma gibi eylemlerin hepsini kendileri yapıyorlar.

Çocukların ev ödevlerinin ya da dönem projelerinin en iyi şekilde olması için kimi zaman ebeveynler tamamını kendileri yapıyorlar.

Çocuklara para değerini öğretmek, para biriktirerek bir şeylere sahip olmasını beklemek yerine, fiyatı ne olursa olsun her istediklerini satın alıyorlar.

Kar küreyici olmamak için ne yapılmalı?

Çocuk yetiştirmenin önemli bir konu olduğunu ve onlara destek olmanın pek çok yolu olduğunu söyleyen ERA Okulları Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin, kar küreyici ebeveynler olmamak için zorlukları kaldırmak yerine belirli konularda destek olmalarının yeterli olduğunu anlatıyor:

Çocuklarınızın uyku düzenine özen gösterin. Okulda daha iyi öğrenebilmeleri için uykularını iyi almalarına özen gösterin.

Sabah okula gitmeden önce çok iyi ve sağlıklı bir kahvaltı yapmalarını sağlayın. Böylelikle okuldaki eğitim onlar için çok daha verimli olacaktır.

Teknolojiyi onlar kadar iyi kullanmayı öğrenerek, hangi noktalarda onları sınırlamanız gerektiğini keşfedin.

Akşam yemeklerini mutlaka bir arada masada yemeye özen gösterin. Onlarla sohbet ederek, sorunları hakkında tavsiyelerde bulunun.

Eğer çocuklarınızın hem şimdi hem de ileriki yıllarda başarılı, kendine güvenen ve özgüven sahibi bireyler olmasını istiyorsanız, kendilerinin yapabileceği şeyleri onların yerine yapmaktan kaçının. Sonuçları görünce sizler de çok mutlu olacaksınız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title