Haberler

Çocuklarımızın Geleceğini Beraber Kuralım"

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, "Gelin, çocuklarımızın geleceğini beraber kuralım. Bu topraklar da artık kanın ve gözyaşının hakim olduğu topraklar olmaktan çıksın, huzurun ve mutluluğun hüküm sürdüğü topraklar haline gelsin.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, "Gelin, çocuklarımızın geleceğini beraber kuralım. Bu topraklar da artık kanın ve gözyaşının hakim olduğu topraklar olmaktan çıksın, huzurun ve mutluluğun hüküm sürdüğü topraklar haline gelsin." dedi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Başkale ilçesine giden Zorluoğlu, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Abdulselam Öztürk ile ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Kaymakam Öztürk'ten ilçede yürütülen hizmetlerle ilgili bilgi alan Zorluoğlu, daha sonra Tepebaşı İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda muhtarlarla bir araya geldi.

Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, ülkenin hayati önem taşıyan kritik bir dönemden geçtiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Gerek içeride gerek dışarıda, adeta yeni bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Devletimiz ve topyekün milletimiz için adeta beka mücadelesindeyiz. Hem ülkemiz içinde hem dışarıdan yönelen ciddi tehditler var. Neden ülkemize karşı artan sayıda hücum var, neden Türkiye'ye karşı hasmane tutum sergileniyor? Sormak lazım. Biliyorsunuz son yıllarda ülkemiz gerek içeride gerek dışarıda bağımsız bir politika izliyor. Kendi halkının ve milletinin çıkarlarına uygun politikalar üretiyor ve uyguluyor. Artık zenginleşen bir ülke olması hasebiyle de artık başka ülkelere, başka uluslararası kuruluşlara bağımlı durumumuz yok. Geçmişteki IMF'ye borçlu, Dünya Bankası'ndan kredi peşinde koşan Türkiye yok. Şu anda çok şükür kişi başına düşen milli geliri, gelir adaleti, sanayi hamleleri, tarımdaki gelişmeleriyle bölgesinin önemli bir gücü ve global anlamda önemli bir güç olma yolunda hızla ilerliyor."

Türkiye'nin milli politika izlemesinden dolayı, ülke üzerinde emelleri olan uluslararası güçlerin hasmane tutum takındıklarını anlatan Zorluoğlu, bunu anlaşılır bir durum olduğunu ama Türkiye içinden bir takım mihrakların ülkeyi içeriden hançerlemeye çalışmasına anlam veremediklerini söyledi.

Zorluoğlu, bu tehditler karşısında birlik ve beraberliği sağlamak zorunda olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Terörle mücadelede, 2017 altın bir yıl oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin bizlere verdiği direktifler doğrultusunda, Van'da güvenlik güçlerimiz çok başarılı bir yılı geride bıraktı, kendilerini kutluyorum. Van'daki huzur ve güven ortamı, en başta kendini turizm alanında gösterdi. Geçtiğimiz yıl içerisinde Van'ı sadece İran'dan 500 bin turist ziyaret etti. Yurt içinden gelen diğer yerli turistlerle birlikte bu rakam 1 milyonu geçti. Sadece turizmde değil, yatırımlarda da huzur ortamıyla birlikte önemli artışlar oldu. Bugün Van tekstilkentte bin 600 gencimiz çalışıyor. Van İŞGEM faaliyete geçti. Orada da 700-800 vatandaşımız istihdam ediliyor. Organize Sanayi Bölgesinde her geçen gün yeni yatırımlar yapılıyor. En son bir firma, bir çağrı merkezi kurdu ve şu anda 450 gencimiz orada çalışıyor. Diğer sektörlerde, tarım alanında önemli gelişmeler var. Sayın Cumhurbaşkanımız Hakkari'de açıkladı. Dedi ki 'Bu sene yaylalarımızı yasaklamıyoruz. Bu yıl hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza serbest olacak.' O çerçevede valilik olarak çalışmamızı yaptık. Önümüzdeki günlerde biz de 5-10 gün içinde kaymakamlıklarımıza talimat göndereceğiz. Başkale'deki ve diğer ilçelerimizdeki yaylalarımız, çiftçilerimizin istifadesine bütünüyle sunulacak."

Yatırımlar sürüyor

Başkale'nin de yeni yatırım ve hizmet hamlesinden payını düşeni aldığını vurgulayan Zorluoğlu, ilçeye 2 milyon 500 bin lira tutarında derslik yaptıklarını, şu anda devam eden derslik inşaatı, lojman pansiyon ve spor salonunun toplam yatırım tutarı 32 milyon lira olduğuna dikkati çekti.

Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ ile pek çok kurumun ilçede yatırımları bulunduğuna değinen Zorluoğlu, sadece Başkale'ye devlet ve belediyeler olarak yapılan ve planlanan yatırımların toplam tutarının 643 milyon lira olduğunu bildirdi.

Zorluoğlu, yine Karayolları Bölge Müdürlüğünün Van-Başkale karayolunda asfalt ve tünel yatırımları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyemiz 2017 yılını 'asfalt yılı' olarak ilan etmişti. İl genelinde toplam 650 kilometre sıcak asfalt yaptık. Bunun 40 kilometresi ise Başkale'de yapıldı. Yine Büyükşehir Belediyesi olarak 300 kilometre üzerinde sathi kaplama yaptık. Bunun 20 kilometresi de Başkale'nin eski köylerinde gerçekleştirildi. İnşallah 2018 yılında bizim ilave desteklerimizle Başkale ve Büyükşehir Belediyemiz, çok daha güzel hizmetleri sizlerle buluşturacak."

"Bu huzur ortamına sahip çıkın"

Bu huzur ortamına sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Bu mücadele sadece emniyet güçlerimizin, jandarmamızın tek başına yaptığı veya yapabileceği bir mücadele değildir. Vatandaşlarımızın aktif desteğini istiyoruz. Çocuklarımızın huzuruna ve geleceğine sahip çıkmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. Devletimiz, terörle mücadelede Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak, ilçedeki kaymakam ve jandarmadaki uzman çavuşa kadar her kademede kararlıdır. İhtiyaç olursa mücadelemiz 2018'de aynı kararlılıkla devam edecektir. Gelin, çocuklarımızın geleceğini beraber kuralım. Bu topraklar da artık kanın ve gözyaşının hakim olduğu topraklar olmaktan çıksın, huzurun ve mutluluğun hüküm sürdüğü topraklar haline gelsin."

Zorluoğlu, toplantıda daha sonra muhtarların talep, şikayet ve önerilerini dinledi ve dile getirilen konularla ilgili notlar alarak, kurum amirlerinden açıklama istedi.

Toplantıya Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez, Van'daki kamu kurumlarının idarecileri ile Van Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Zorluoğlu Türkiye Başkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title