Haberler

Çocuklarımın Eğitim Aşkını Görebiliyorum"

Mesleğe yeni başlayan ve köylerde görev yapan kadın öğretmenler, "Yeni Öğretmenler Yeni Başlangıçlar" projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya katılarak köy okulları ve öğrencilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu, projelerini anlattı.

Mesleğe yeni başlayan ve köylerde görev yapan kadın öğretmenler, "Yeni Öğretmenler Yeni Başlangıçlar" projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya katılarak köy okulları ve öğrencilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu, projelerini anlattı.

"Yeni Öğretmenler Yeni Başlangıçlar" projesi, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Türk Eğitim Derneği işbirliğinde, kadın köy öğretmenlerinin bulundukları bölgeye adaptasyonunu sağlamak, onların meslektaşlarının gerisinde kalmasına engel olmak ve bulundukları köylerde rol model olmalarına yardımcı olma hedefiyle gerçekleştiriliyor.

Projeye kapsamında Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya katılan kadın köy öğretmenleri eğitimdeki amaçlarını AA ile paylaştı.

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Bağlıca Köyü İlkokulunda öğretmenlik yapan Ceylan Öztoprak, çok güzel bir projenin başladığını belirterek, sadece köy öğretmenlerine değil diğer öğretmenlere yönelik de bu tür projelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Projeden çok umutlu olduğunu anlatan Öztoprak, "Köylerdeki çocukların durumunu şehirde yaşayan insanlar da görecekler, köylerde ne tür sıkıntılar yaşandığının farkına varacaklardır." diye konuştu.

Öztoprak, henüz deniz ve büyükşehir görmeyen öğrencileri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Okulumuz köye bir kilometre uzaklıkta. Çocuklarımız bu karda kışta bir gün bile aksatmadan sürekli geliyorlar. Çocuklarımın eğitim aşkını görebiliyorum. Bu imkanların düzeltilmesini, şehirdeki imkanlarla eşitlenmesini istiyorum. Çocuklarımın daha çok teknoloji ile buluşmasını istiyorum. Laboratuvarları olsun istiyorum. Büyükşehirleri gezme imkanları olsun istiyorum."

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi Çayırlı İlkokulunda öğretmenlik yapan Seher Kolbaşı da birleştirilmiş sınıfta 20 öğrenciye eğitim verdiğini vurgulayarak, köyünün il ve ilçeye ulaşımda sıkıntılı bir konumda bulunduğunu ifade etti.

Okulda tek öğretmen olarak çalıştığını ifade eden Kolbaşı, "Projeyi ilk duyduğumda 'Okul için ne yaparsam kardır' diye düşündüm. Çünkü daha önce okul için bir şey yapılmamış, bakımsız kalmış. Bir çöp dahi alacak olsam faydalı olacak. Projenin kesinlikle işe yarayacağını düşünüyorum." dedi.

Kolbaşı, kendisinin de köy ilkokulunda okuduğunu anlatarak, köy ile şehir arasında büyük eşitsizlikler olduğunu, bunun kapanması için de elinden geleni yapacağını kaydetti.

"Hepimiz açısından yararlı bir proje olacak"

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Demirkapı Köyü İlkokulunda öğretmenlik yapan Şerife Tuğçe Göçer, okulun tek öğretmeni olarak birleştirilmiş sınıfta eğitim verdiğini ifade ederek, ilk görev yerinin bu okul olduğunu belirtti.

Başlatılan projenin tüm Türkiye'ye yararlı olacağına inandığını vurgulayan Göçer, "Zor şartlarda görev yapan tüm öğretmenler bir araya geldik. Deneyimlerimizi, güzel ve kötü yanlarını birbirimizle paylaşma imkanı buluyoruz. Hepimiz açısından yararlı bir proje olacak." diye konuştu.

Göçer, köylerde eğitim alan öğrencilerin imkanlarının şehirdekilere göre çok kısıtlı olduğunu vurgulayarak, en azından şartları eşitlemeye çalışacağını anlattı.

Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Kaya İlkokulunda öğretmenlik yapan Rukiye Nur Yasak ise projenin bir parçası olduğu için gurur duyduğunu dile getirerek, köy çocuklarının bütün olanaklara sahip olması için eğitimde fırsat eşitliği istediğini söyledi.

Okulunda ülkenin kaderini değiştirecek öğrenciler olduğuna inandığını anlatan Yasak, "Onları en iyi şekilde yetiştirmek ve ülkemize kazandırmak istiyorum. Okulumuzun imkanları çok iyi değil. Benim için en küçük yardım bile en büyük yardım. Ne kadar açıklarını kapatırsam o kadar iyidir. Kendi imkanlarımla onlara yardım ediyorum. İnşallah gelecek yardımla daha iyisini hedefliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title