Haberler

Çocukları Serinleten, Aileleri Rahatlatan Hizmet

Torbalı Belediyesi sosyal ve sportif etkinliklerden yararlanmakta güçlük çeken ilçedeki mahalle çocuklarına bedava yüzme ve ulaşım hizmeti sağlıyor.

Torbalı Belediyesi sosyal ve sportif etkinliklerden yararlanmakta güçlük çeken ilçedeki mahalle çocuklarına bedava yüzme ve ulaşım hizmeti sağlıyor.

Haftanın belli günlerinde farklı köylerinden alınan onlarca öğrenci, uzmanlar eşliğinde belediyeye ait Aquapolisyüzme havuzu ve sosyal tesislerinde ağırlanıyorlar. Çeşitli sosyal ve sportif etkinlilerle birlikte ödüllü yarışmalarla dolu bir gün geçiren çocuklar, yüzme ve ulaşım başta olmak üzere bütün hizmetlerden ücretsiz yararlanıyor.

"ÇOCUKLARIMIZ DAHA ÇOK SOSYALLEŞSİN İSTİYORUZ"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, okulların tatile girmesiyle birlikte sosyal, sportif etkinliklerden yararlanmakta güçlük çeken çocuklar için düşünülen bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Önceliğimiz çocuklarımız arasında daha çok sosyalleşme, dayanışma, birlikte çalışma,yarışma,oynama kültürünü geliştirmektir. Bununla birlikte kamuya ait sosyal tesislerden yararlanan, bunu kullanan çocuklarda yaşadıkları kenti sahiplenme duygusunun daha da güçlendiğini gözlemliyoruz. Hep yanından geçtiği, gördüğü ancak hiçbir şekilde yararlanamadığı yüzme havuzlarını, sosyal birimleri için 'burası sizindir' algısı da oluşturuyoruz. Zaten burası o çocukların malıdır. Bu hizmet onlara lütuf değildir. Söz konusu çocuklarımız olunca belediyeler ticari düşünemezler,düşünmemelidirler."

ÇOCUKLAR NASIL YARARLANABİLİYOR?

Torbalı Belediyesi yetkilileri etkinliklere katılmak için bütün mahalle ve köylere duyuru yaptıklarını, ailelerden yazılı onay ile sağlık raporu aldıklarını, bunun dışında herhangi bir belgenin istenilmediğini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Torbalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title