Haberler

Çocuklara Bilim Dergisi

TÜBİTAK tarafından çıkarılan Minik Bilim Çocuk ile Bilim ve Teknik dergileri çocuklara dağıtılıyor.

TÜBİTAK tarafından çıkarılan Minik Bilim Çocuk ile Bilim ve Teknik dergilerinin çocuklara dağıtıldığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, TÜBİTAK tarafından çıkarılan popüler bilim dergileri, erken yaştan başlayarak çocuklara bilimsel düşünebilme ve davranabilmenin yöntemlerini sunduğu ve bilimi çocuklara sevdirdiği belirtildi.

Dergilerin ayrıca, çocuklarda merak, soru sorma, keşif ve öğrenme isteği uyandırdığı, bilimsel düşünme becerisi kazandırdığı, gençleri bilimsel ve teknolojik araştırma alanlarına yönlendirdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK ile yapılan görüşmeler sonucunda, eğitim öğretim dönemi boyunca ilimiz okullarında dağıtılmak üzere her ay her birinden 250 olmak üzere toplam 750 dergi öğrencilerimize dağıtılacaktır. Dergilerin dağıtımı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılacaktır."

Açıklamada, öğrencilerin dergilerinin bu ay Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Bilim Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Engin Bişar ve Bilim ve Teknoloji Şube Müdürü Mustafa Şahin tarafından dağıtıldığı aktarıldı.

Vali Fahri Yücel İlkokulu ile başlayan dağıtım, sırasıyla Zübeyde Hanım Anaokulu, Nilüfer Hatun Anaokulu, Süleyman Demirel Fen Lisesi ile devam etti.

Dergilerin dağıtımına hafta sonu "Yaratıcı Zihinler" projesine katılan öğrencilerle devam edilecek. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title