Haberler

Çocuklar, Servis Sürücülerinden 'Kabadayılık ve Argo' Öğreniyor

Özellikle Bazı Servis Sürücülerinin Kabadayı Hareket Etmesi ve Argo Konuşması Nedeniyle Çocukların Konuşma ve Davranış Biçimlerinin Değiştiğine Dikkat Çekildi.

Özellikle bazı servis sürücülerinin kabadayı hareket etmesi ve argo konuşması nedeniyle çocukların konuşma ve davranış biçimlerinin değiştiğine dikkat çekildi.

Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet Seven, toplum içerisinde şoför mesleğinin ayrı bir yeri olduğunu, bu sektöründe mutlaka yenilenmesi, gelişmesi ve belli bir kalite düzeyine getirilmesi gerektiğini söyledi. Bazı zamanlar kimi şoförlerin sinirli, hoş görülmeyen davranış biçimleri, kavgacı tutumları, kurul ihlali gibi yaklaşımları nedeniyle dikkat çektiğini ifade eden Seven, tüm şoförlerin bu tutum içerisinde olmamasına rağmen, bir çocuğunun bu uygulamalara ne yazık ki devam

ettiğini kaydetti. En büyük tehdidin bu tutum içerisinde olan servis sürücülerinin oluşturduğunu dile getiren Seven, "Çocuk akşam eve geliyor tüm hareketleri servis sürücüsü gibi kabayı ve konuşması argo. Buna hiç şaşırmamak gerekli, çocuk özenti döneminde olduğu için gördüğünü uyguluyor ve ona bu hareketler cazip geliyor. Sürücüler mutlaka davranışlarına ve konuşmalarına dikkat etmelidir. Diğer tüm alanlarda olduğu gibi. Ayrıca şoförler kültür elçileri ve kültür taşıyıcılarıdır. Kültürün iyi verilmesi

gerekli şehre gelen insanlar önce şoförlerle karşılaşıyor. Bu meslek kesinlikle iyi insanların elinde bulunmalıdır. Rastgele kullanılmamalıdır. Bu konuda yaşanan duyarsızlıklar ciddi rahatsızlıklara yol açmaktadır. Her direksiyona geçene şoför esnafı gözüyle bakılamaz" dedi.

Camianın kurumsallaşamaya ihtiyacı olduğunu, şuan kurs ileride de şoförlük mesleğini icra edebilmek için özel okullar veya yüksek okulların açılması gerektiğini dile getiren Seven, "Şoförlük mesleği her geçen kan kaybetmektedir. Şoförler özel okullarda yetişmelidir. Şoförler sertifikalı olmalıdır. Sertifikası ve yaka kartı olmayan şoför kalmamalıdır. Şoförler dil eğitiminden geçirilmelidir. Argo sözcüklerin daha çok şoförlerin ağzından çıktığı bilimsel olarak dile getirilmektedir. Ortalıkta 'şoför dili'

diye garip bir dil gelişti. Bu dil hiç uygun bir dil şekli değil ve kimse tarafından tasvip edilmemektedir" diye konuştu.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title