Haberler

Çocuklar, Orman Yangınlarına Karşı Bilgilendirildi

Güncelleme:

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü ile Bulgaristan'ın Burgas Orman Bölge Müdürlüğü'nce sürüdürülen "Yangınsız Istranca" projesi kapsamında, köy okulunda eğitim gören öğrenciler, orman yangınlarına karşı bilgilendirildi.

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü ile Bulgaristan'ın Burgas Orman Bölge Müdürlüğü'nce sürüdürülen "Yangınsız Istranca" projesi kapsamında, köy okulunda eğitim gören öğrenciler, orman yangınlarına karşı bilgilendirildi. Dereköy Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen programda, orman yangınları hakkında bilgi verildi, öğrencilere balon, şapka ve tişört hediye edildi.İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, konuşmasında, Bulgaristan'ın Burgas Orman Bölge Müdürlüğü'nce AB Sınır Ötesi İş Birliği Programı çerçevesinde yürütülen "Yangınsız Istranca" projesi kapsamında özellikle öğrencileri, orman yangınlarına karşı bilgilendirdiklerini söyledi. Bu tür projeleri önemsediklerini belirten Mere, Kırklareli'nin orman açısında önemli bölge olduğunu kaydetti. Proje kapsamında Bulgaristan Orman Teşkilatı'nı da yangınla mücadele konusunda bilgilendirdiklerini ifade eden Mere, "Dereköy, orman açısından önemli bir bölgemiz. Bu proje, ülkemizin ormancılıkta ne kadar ileri gittiğini göstermektedir. Ormanlarımız, en değerli varlıklarımız, bizlerin göz bebeği" diye konuştu.Konuşmanın ardından, orman yangınlarında kullanılan helikopter gösteri uçuşu yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Bulgaristan Kırklareli Dereköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title