Haberler

Çocuklar Okul Bahçelerini Geri İstiyor

Canik Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Liseli Gençlik Meclisi üyeleri, otoparka dönüştürülen okul bahçelerini oyun sahası olarak geri istediklerini söyledi.

Canik Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Liseli Gençlik Meclisi üyeleri, otoparka dönüştürülen okul bahçelerini oyun sahası olarak geri istediklerini söyledi.

Canik Kent Konseyi tarafından Çocuk Meclisi ve Liseli Gençlik Meclisi üyelerine yönelik "Çocuk Hakları" konulu eğitim programı düzenlendi. Samsun Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'ndan Av. Hülya Çömezoğlu, meclis üyesi çocukları ve liseli gençleri çocuk hakları konusunda bilgilendirdi. Çocuk Hakları Sözleşmesi çerçevesinde 18 yaşına kadar olan tüm bireylerin çocuk sayıldığına işaret eden Av. Çömezoğlu, Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni Türkiye'nin de imzaladığını vurguladı. Çömezoğlu, çocuk çalıştırmanın, çocuğa şiddet uygulamanın ve çocuk istismarının suç olduğunu belirtti.

Gençler ve çocuklar ise yapılan bu toplantıda; okul bahçelerine park eden araçlar nedeniyle oyun alanlarının kısıtlandığını, yürüme ve oyun alanlarının park etmiş araçlar nedeniyle daraltıldığını söyledi. Çocuklar, "Okul bahçesinde top oynarken dahi öğretmenlerinin arabalarına top gelmemesi için oyun oynayamıyoruz. Bu durumu idare ile paylaştığımızda, elde edilen gelirlerin tebeşir, kağıt ve diğer giderlerde kullandığı söyleniyor. Oyun alanlarımızı geri istiyoruz. Ayrıca okul kantinleri yeterince denetlenmiyor, dolayısı ile bu konunun da tüketici hakları açısından dikkate alınmasını istiyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title