Haberler

Çocuklar Hayatı Oldu

Nicole Johnson Baker, Antalya'da Düzenlenen 43. Ulusal Diyabet Kongresi'ne Katıldı.

NİCOLE JOHNSON BAKER, ANTALYA'DA DÜZENLENEN 43. ULUSAL DİYABET KONGRESİ'NE KATILDI.

Amerika'da 19 yaşında bilincini kaybederek hastaneye kaldırıldığında diyabetli olduğunu öğrenen ve insülin ile tanıştıktan 6 yıl sonra Miss Amerika seçilen Nicole Johnson Baker, diyabetli ve risk altındaki çocuklar için çalışıyor.

Antalya'da düzenlenen 43. Ulusal Diyabet Kongresi'ne katılan Baker, 'Miss Amerika'nın diyabet yolculuğu' oturumunda, hastalıkla ilgili tecrübelerini doktorlarla paylaştı.

Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun gönüllü elçisi olarak diyabet ve risk altında olan çocuklar için çalışan, hastalık bilincinin artılması amacıyla da yoğun şekilde seyahat eden Baker, gazetecilere hastalık sürecini anlattı.

19 yaşında bilincini kaybederek hastaneye kaldırıldığını ve tip 1

diyabetli olduğunu öğrendiğini anlatan Baker, hastalık teşhisi konulduğunda üniversiteden mezun olamayacağının ve kariyer yapamayacağının söylendiğini belirtti. 'En kötüsü anne olma düşümün gerçeğe dönüşemeyebileceği ihtimaliydi' diyen Baker, bu süreçte önüne 'asla yapamayacaklarının' listesinin konulduğunu kaydetti. Hastalık teşhisi konulduktan altı yıl sonra Miss Amerika seçildiğini ifade eden Baker, disiplinli şekilde tedavisini uygulayarak, bütün düşlerini gerçekleştirdiğini söyledi. Hastalıkla ilgili karşılaştığı en büyük zorluğun kan şekeri düşünce artan kaygı ve stres ile başa çıkmak olduğunu vurgulayan Baker, kan şekerini ölçmek için 15 yılda 40 bin kez test yaptığını kaydetti.

DİYABETLİ ANNE ADAYLARINA TAVSİYELER

Anne olmak isteyen diyabet hastası kadınların gebeliklerini planlamaları gerektiğini ifade eden Baker, hamilelik sürecinde kan şekerinin normale yakın olmasının önemine dikkati çekti. Baker, kan şekerinin azalmasının çocuğun omurilik ve beyninde hasara neden olabileceğini belirterek, 'Hem diyabetle, hem de karnınızda büyüyen bir bebekle baş etmek zor' dedi.

Gebelik sırasında normalden daha fazla kan şekeri ölçümü yaptığını ifade eden Baker, bebeğin de glikozdan beslenmesi nedeniyle insülin ihtiyacının arttığını söyledi. Baker, 'Günde 15 kere kan şekerimi ölçüyordum. Diyabetli kadınların çoğu sezaryen ile doğumu tercih eder ama ben normal doğum yaptım. Kadınlar biraz cesur olsunlar, çok sağlıklı bir doğumdu' dedi.

16 aylık kızı olduğunu belirten Baker, Uluslararası Diyabet

Federasyonu'nun gönüllü elçisi olarak diyabetli ve risk altında olan çocuklar için çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title