Haberler

Çocuklar Gülsün Diye Projesinin 4. Anaokulu Açıldı

Güncelleme:

Çocuklar Gülsün Diye Projesinin 4. Anaokulu Erzurum'un Köprüköy İlçesinde 8 Ekim Cuma Günü Düzenlenen Törenle Açıldı.

Okul öncesi eğitime dikkat çekmek için Gülben Ergen'in başlattığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da desteklediği "Çocuklar Gülsün Diye" projesi ihtiyacı olan illere anaokulu kazandırmaya devam ediyor. Erzurum'un Köprüköy İlçesi'nde, yapımını Murat Osanmaz'ın anısına çocuklarının üstlendiği, dördüncü "Çocuklar Gülsün Diye" Anaokulu, 8 Ekim 2010 Cuma günü yapılan açılış töreniyle eğitim hayatına başladı.

Yeni eğitim öğretim dönemine yetişmesi için çok kısa bir sürede inşası tamamlanan anaokulunun açılışı; Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Köprüköy Kaymakamı Abdurrahman İçyer, Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli ve Gülben Ergen'in katılımıyla yapıldı.

Erzurum Köprüköy Çocuklar Gülsün Diye Murat Osanmaz Anaokulu'nun perdeden kaleme tüm ihtiyaçları, Aylin Kotil Anaokulları tarafından karşılandı. Ayrıca, ulaşım için gereken servis araçlarını, önemli oranda indirimlerle sağlayan Karsan, "Çocuklar Gülsün Diye" projesinin okul servis taşıtı konusundaki tek çözüm ortağı oldu. Tüm bunların yanı sıra, bir hayırsever vatandaş ise tüm anaokullarına, "Ahlam'ın Oyun Parkı" adını verdiği oyun parklarını bağışladı.

Okul öncesi eğitim en az üniversite eğitimi kadar önemli...

Yapılan açılış töreninde konuşma yapan Gülben Ergen; "'Çocuklar Gülsün Diye' koyulan her tuğla, açılan her anaokulumuz bizim… Yapılan bağışlar için "güvenilir" bir kampanya oluşturduk bu sebeple tahminimizden hızlı ilerliyoruz. Okul öncesi eğitimin tüm köylerimizde daha da fazla olması, bir çocuğun eğitim hayatının temelini oluşturuyor. Bu ve bunun gibi bilgiler, araştırma verileri oldukça fazla bize de önemsemek ve çalışmak düşüyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anaokulu ihtiyacı olan köy ve ilçelerin belirlenmesiyle gerçekleşen ilk protokoldeki 6 anaokulu için yola çıkan "Çocuklar Gülsün Diye" projesinin destekçileri, Erzurum'dan sonra Sinop ve Hatay'daki anaokullarını açacak.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title