Haberler

Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara yönelik düzenlediği Gezi Etkinlikleri 23 Nisan'da da devam etti. Uçurtma Şenliği'nde kendi yaptıkları uçurtmaları özgürce uçuran çocuklar, lunaparkta da gönüllerince eğlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, çocuklarda tarih bilincini geliştirmek, tarihi mekanların önemini kavratmak ve kent aidiyetini oluşturmak amacıyla başlattığı Gezi Etkinlikleri devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kreş ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün organize ettiği Gezi Etkinlikleri kapsamında, çocuklar dün Uçurma Şenliği'nde, bugün lunaparkta gönüllerince eğlendi.

Uçurtmalarını uçurdular

Tarihi On Gözlü Köprü'nün üst kısmında dün düzenlenen Uçurtma Şenliği'ne çocuklar ve aileleri katıldı. Eğitmenlerin refakatinde gerçekleştirilen şenlikte, önce çocuklara uçurtmanın nasıl yapıldığı anlatıldı, sonra uçurtmalar yapıldı, ardından yapılan uçurtmalar şarkılar eşliğinde özgürce uçuruldu. Sabah ve öğleden sonra gerçekleştirilen şenlikten 200 çocuk faydalandı.

Lunapark'a gittiler

Gezi Etkinlikleri kapsamında bugün Sümerpark'ta bir araya gelen 100 çocuk, Büyükşehir Belediyesi'ne ait servis araçlarıyla Medland Lunapark'a götürüldü. Çocuk ve Kreş Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan eğitmenlerin refakat ettiği çocuklar, iki saat boyunca lunaparkta gönüllerince eğlendi.

1000 çocuk faydalanacak

Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Gezi Etkinlikleri, 28 Mayıs'a kadar devam edecek ve programdan bin çocuk faydalanacak. Etkinlikler kapsamında, 26 ve 30 Nisan'da Eğil gezisi, 3 Mayıs'ta Hasunî ve Malabadi gezisi, 7 Mayıs'ta Ongözlü Köprü'de Uçurtma Şenliği, 8 Mayıs Ergani Hilar Mağaraları ve Çermik Sinek Çayı gezisi, 13, 14 ve 15 Mayıs'ta Dil Bayramı etkinlikleri, 21 Mayıs'ta Dicle Barajı'nda Uçurtma Şenliği, 22 Mayıs'ta Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Tesisleri'nde spor etkinliği, 24-25 Mayıs'ta çocuk hakları eğitimi, 28 Mayıs'ta Büyükşehir Belediyesi Devegeçidi Piknik Alanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlenecek.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Bülent:

bizde yuvadayken gidiyorduk lula parka

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title